Forfatter: Borgmester har ikke styr på fakta

Louise Østergaard er ærgerlig over at Knud Kristensen i avis omtaler hendes fyring fejlagtigt.

Læsere af Nordjyske Stiftstidende kunne tirsdag få lidt mere af historien om hvorfor Louise Østergaard, der indtil nu har været ansat på en specialskole i Farsø, blev fyret.

Borgmester i Vesthimmerland Kommune Knud Kristensen (K) siger i avisen, at Louise Østergaards egen omtale af sit forhold til Yahya Hassan, der har været elev på den skole Østergaard arbejdede på, er årsagen.

- Det er naturligvis ikke acceptabelt, at en af de ansatte på en af vores skoler har et forhold til en af eleverne. Derfor må hun forlade stillingen. Længere er den ikke, siger han i NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

Men det er den altså.

Forfatteren selv har ikke villet kommentere årsagen til sin afskedigelse, men nu står hun frem.

- Han siger at jeg er blevet fyret for at have haft et forhold til en elev og at jeg er blevet fyret i to omgange. Det er ikke sandt nogen af delene, siger Louise Østergaard.

- Jeg ved simpelthen ikke hvor han har fra, at jeg er blevet fyret før. Jeg blev ansat i 2006 og har været det indtil nu, siger hun.

Også påstanden om at et forhold mellem hende selv og en elev skulle være årsag til fyringen er forkert.

- Jeg har aldrig haft et forhold til en elev! Jeg har haft et forhold til en tidligere elev, og det er noget helt andet.

Forfatteren Yahya Hassan var indtil juni 2011 elev på den skole Louise Østergaard arbejdede på.

- Han stoppede i juni 2011 og i september blev jeg så ansat af Aarhus Kommune som kontaktperson for ham. Og det var først her vi blev kærester. Jeg har i øvrigt været sigtet for forholdet til Yahya, da jeg var kontaktperson til ham, men den blev frafaldet. Det har ikke hold i virkeligheden, siger forfatteren.

Hun har sendt sit brev, der meddeler hendes fyring til TV2/Nord. Her står der, at det er den megen omtale af hendes person i forbindelse med udgivelsen af hendes roman Ord, der er årsagen.

"Dit personlige omdømme i lokalsamfundet kan få negativ indflydelse på dine fremtidige arbejdsvilkår, hvorfor kommunen, ud fra kravene til offentligt ansattes decorum, er nødsaget til at vurdere de ansættelsesmæssige aspekter i sagen. Allerede nu er der uro og usikkerhed blandt dine kommeger. Skoleleder vurderer, at uroen vil forplante sig til skolens elev- og forældrekreds," står der i brevet.

- Det gør mig rigtig ked af det, at han siger de her ting. Folk har kimet mine forældre ned og spurgt ind til det, for de har jo kendt den rigtige historie og ikke den, der bliver fortalt af Knud Kristensen, siger Louise Østergaard.

Knud Kristensen selv udtaler til TV2/Nord, at han blot har kunnet forholde sig til hvad han har hørt i pressen.

- Jeg har slet ikke været inde over det her. Det er en personalesag, der er kørt rent administrativt og det er selvfølgelig brevet hun har fået, der står til troende.

- Det har ikke været hensigten overhovedet at sige noget, der kunne være stødende. Og ellers har jeg ingen kommentarer, da det er en personalesag, siger Knud Kristensen (K).


Seneste nyt

fra Nordjylland