Fortsætter vild stime: Stortalent sprudler i ny AaB-sejr

Stortalent strålede og scorede to mål i en sikker AaB-sejr mod Horsens.

AaB ligner et hold, der stryger direkte tilbage i Superligaen efter den seneste rædselssæson, hvor den nordjyske traditionsklub rykkede ned for første gang siden 1986.

I NordicBet Ligaen har AaB vundet otte kampe og spillet tre uafgjort i de første 11 runder.

Fredag aften var det så Horsens, der stod over for AaB-maskinen, der kun har lukket seks mål ind i sæsonen. Og der skulle ikke gå lang tid, før Horsens fik den nordjyske dominans at mærke.

For efter bare syv minutter slog AaB et hjørnespark ind i Horsens’ felt. Her opstod en løs bold, som AaB-forsvareren Sebastian Otoa var først på og 1-0 til AaB.

Det var i øvrigt AaB-talentets første mål på seniorplan.

Og bare et kvarter senere skulle man tro, at Viaplay genspillede det første mål. Men nej, det var Sebastian Otoa, der scorede et fuldstændig identisk mål efter et hjørnespark, som affødte endnu en tilfældig bold i feltet. Igen var den unge AaB-forsvar først på bolden. 2-0 til AaB efter en stærk start på kampen.

Sebastian Otoa er netop blevet udtaget til U21-landsholdet, som samles på mandag. Optakten kunne næppe være bedre for den unge forsvarsspiller, der kom til AaB i 2021 fra Roskilde.

Efter blot en halv time kunne AaB sådan set have lukket kampen, men AaBs svenske stjerne, Melker Widell, overplacerede et frit skud og ramte stolpen

Dermed måtte AaB gå til pause med en føring på 2-0 efter et par slemme forsvarsfejl af Horsens.

Endnu en Horsens-brøler

Men fejlene var langt fra overstået i Horsens' bagerste kæde. For efter 53 minutter lavede Horsens' Anton Ekeroth et klodset straffespark, da han satte hånden på et ellers ufarligt indlæg.

Et straffespark, som indskiftede Younes Bakiz omsatte stensikkert til en 3-0 føring.

Generelt var AaB velspillende og havde kontrol over kampen mod et kæmpende Horsens-hold. Dermed så det på det her tidspunkt næsten umuligt ud for Horsens.

Efter 66 minutter fik Horsens dog muligheden for at bringe håb tilbage i kampen, men AaB-målmand Josip Posavec reddede på mirakuløs vis forsøget fra Frederik Heiselberg tæt under mål.

Det reducerende mål kom dog syv minutter senere, da indskifitede Angelo Nehme drev gæk med AaB i højresiden og lagde bolden ind til den gamle målræv Anders K. Jacobsen, der sikkert sparkede bolden i kassen til 3-1.

Selv om Horsens forsøgte at lægge spillet længere frem på AaBs banehalvdel mod kampens slutning, blev det ikke til flere mål for hjemmeholdet.

I stedet udnyttede AaB en kontra helt til sidst i kampen, hvor Younes Bakiz spillede Pedro Ferreira helt fri. 4-1 til AaB.

AaB vinder dermed sin 9. sejr ud af 12 mulige i NordicBet Ligaen og ligger solidt på førstepladsen.