Må du kigge langt efter bussen? Trafikselskab vil gøre det nemmere at komme fra A til B

Nyt takstsystem og nyt look skal få flere til at bruge flextrafik.

Det skal være nemmere at komme rundt i Nordjylland med den kollektive trafik, og derfor vil Nordjyllands Trafikselskab (NT) nu gøre det nemmere at benytte den såkaldte flextrafik, der er et supplement eller nogle steder erstatning for rutebussen.

- Hos NT vil vi gerne sikre en høj mobilitet for alle nordjyder, uanset hvor de bor i landsdelen. Her har flextrafik vist sig at være en rigtig god løsning, der tager hensyn til kundens specifikke behov, samtidig med at det sparer både CO2 og penge i forhold til alternativet, hvor store busser kører rundt efter en fast ruteplan, siger Mette Henriksen, der er chef for Kunder & Salg ved NT og fortsætter:

- Set både fra et økonomisk og miljømæssigt perspektiv giver det på alle måder bedre mening at vælge fleksible kørselsordninger, der passer bedre til efterspørgslen og mindsker udledningen af færre skadelige gasser og partikler.

Ikke kun for særligt udvalgte

NT indfører fra 15. januar et mere ensartet takstsystem, som skal gøre det mere overskueligt at bruge flextrafik på tværs af kommunegrænser.

Flextrafik-køretøjerne har desuden fået nyt design, så de er letgenkendelige og matcher busserne, og så etableres knudepunkter, hvor man nemt og hurtigt kan skifte til og fra flextrafik.

- Vi hører om mange nordjyder, der har set vores flextrafik-køretøjer på vejene og tror, at de udelukkende er til for borgere, der er visiteret af kommunen - for eksempel i forbindelse med lægebesøg, eller hvis man har et handicap. Flextrafik er ikke kun for de visiterede borgere eller for kunder med særlige behov. Derfor er det vigtigt for os at gøre opmærksom på, at løsningen faktisk er åben for alle nordjyder, siger Mette Henriksen.

Om flextrafik

Med Flextur bliver du kørt fra adresse til adresse. Det er en samkørselsordning, så du kan blive kørt sammen med andre, og I kører muligvis en omvej for at hente eller aflevere nogle af de andre passagerer. Flextur kan bestilles via selvbetjeningsløsningen NT.flextrafik.dk eller i appen Flextrafik.

Kilde: Nordjyllands Trafikselskab


Seneste nyt

fra Nordjylland