Mange afslag på julehjælp

I år har nødhjælpsorganisationerne oplevet en stor stigning i antallet af kontanthjælp, og det betyder, at der nu er en del familier, der får afslag.

Blandt de organisationer, der giver julehjælp til trængte familier, er Dansk Folkehjælp. I aalborgkredsen har de fået 257 ansøgninger, men de har kun midler til at give 40 familier julehjælp.

Derfor er det også hårdt, når over 200 skal have afslag.

- Det er frustrerende, og det gør mig ked af det, når jeg ser, hvor mange familier, der har så lidt til sig selv og har svært ved at holde jul, siger lokalformand i Dansk Folkehjælp, Susanne Wyrtz.

Torsdag skulle hun vurdere, hvilke 40 ansøgere, der har allermest brug for hjælp og dermed får en julekurv.

Blandt modtagerne er Jesper Larsen fra Brønderslev, som er kronisk syg med stærke smeretr og derfor modtager kontanthjælp.

Med julekurven fra Dansk Folkehjælp kan Jesper Larsen nu holde en lidt mere hyggelig jul med sønnen Viktor.

- Det er en rigtig god julegave. Det er vi virkelig glade for. Nu kan der blive råd til lidt andre ting, måske en lille julegave, siger Jesper Larsen.

De ansøgere, der ikke i første omgang er blevet tildelt julehjælp, bliver sendt videre til Dansk Folkehjælps landsorganisation. Hvis der kommer yderligere donationer, vil der dermed være flere, der kan få en julekurv.


Seneste nyt

fra Nordjylland