Nu bliver sygesikringsbeviset til en app

Appen skal ses som et supplement til det fysiske sundhedskort, som Sundhedsministeriet dog anbefaler, man beholder.

Fra tirsdag er det muligt at hente det velkendte gule sygesikringskort som en app på telefonen. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Appen hedder ”Sundhedskortet” og kan allerede nu hentes både til iOS og Android.

Den nye app er lige så gyldig som det fysiske sundhedskort, men i opstartsperioden kan der være steder, der ikke kan læse det digitale kort. Det kan for eksempel være en klinik med en magnetlæser. Derfor anbefaler Sundhedsministeriet også, at man beholder sit nuværende fysiske sundhedskort.

Den nye app gør det desuden muligt for forældre at se deres børns sundhedskort i appen.

- Sundhedskort-appen er endnu et eksempel på, at digitalisering gør hverdagen lettere for danskerne. I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med Sundhedskort-appen er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest, udtaler sundhedsminister, Magnus Heuincke (S).

Sundhedskort-appen bygger videre på platformen og infrastrukturen fra Kørekort-appen. Etablering af Sundhedskort-appen er gennemført inden for et aftalt fællesoffentligt budget på 10 millioner kroner fordelt på 6 millioner kroner til udvikling, 2,7 millioner kroner til personaleudgifter og 1,3 millioner kroner til øvrige omkostninger som for eksempel sikkerheds- og tilgængelighedstest samt informationsmateriale.


Seneste nyt

fra Nordjylland