Nu er Leo bisat: Se Sussis sidste farvel

Til bisættelsen ankom Sussi i bandets tourbus med ordene "så er der fest" trykt på siden.

Det er svært at sige Sussi uden Leo. Og omvendt. Men det er nu engang realiteterne.

Den hvide kiste er udsmykket med bårebuket, navneskilt og en western-pistol, så man ikke er i tvivl om, hvem dagens hovedperson er. For lørdag rinder tiden ud, og væk kører Leo Nielsen med rustvognen.

Tilbage står Sussi Nielsen, den ene halvdel af duoen Sussi og Leo, i et forsamlingshus nær Brønderslev, hvor den private bisættelse har fundet sted, og hvor også pressen har fået lov til at fotografere ude foran efter familiens eget ønske.

Til bisættelsen ankom Sussi i duoens tourbus med ordene "så er der fest" trykt på siden.
Til bisættelsen ankom Sussi i duoens tourbus med ordene "så er der fest" trykt på siden.
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Takker sine fans for omsorg

Forud for Leos bisættelse har Sussi Nielsen takket for den omsorg, hun har mødt i Leos sidste tid, på sin Instagram-profil.

- Jeg føler mig som verdens heldigste, at jeg har haft en helt vidunderlig mand, har det mest fantastiske job. jeg glæder mig så meget til at komme ud og give den kærlighed tilbage, som I har sendt os, skrev Sussi Nielsen.

Kroppen giver op, men musikken lever videre

Den 18. februar sov Leo Nielsen stille ind i sit hjem efter et opslidende sygdomsforløb.

Ifølge Sussi Nielsen var han ikke kontaktbar den sidste uge. 

- Denne gang er der intet at gøre. Nu er nyrene også ved at stå af. Han ligger lige så stille og sover. Jeg kan ikke komme i kontakt med ham. Hold kæft, hvor jeg kommer til at savne ham, skrev Sussi Nielsen på Facebook den 11. februar.

Tilbage i januar valgte Leo at indstille karrieren med et ønske om at gå på pension. Det var en beslutning, som blev truffet efter en hård jul, hvor Leo blev indlagt med blandt andet tarmslyng, som forvoldte ham store smerter og opkast. Efter sin indlæggelse mærkede han da også en forbedring.

På trods af de alvorlige omstændigheder, er det kun blevet til én enkelt aflyst koncert i Sussi og leos turne.

For allerede i januar var Sussi og drengene, som bandet nu hedder, tilbage på scenen uden sin duo gennem 50 år. Det var derfor en ganske særlig oplevelse for bandet.

- Pludselig skal jeg begynde at spille de numre, vi spiller, på en anden måde. For eksempel skal jeg til at spille Himmelhunden i nogle helt andre tonearter. Så jeg ligger vandret med at øve lige nu, fortalte Sussi i januar til TV2 Nord.

Har du selv planer om at stoppe i den nærmeste fremtid?

- Så længe helbredet kan følge med, så bliver jeg ved, sagde Sussi til TV2 Nord tilbage i januar. 

I Leos kælder fandt de melodien

Parret har kendt hinanden i over 50 år og har spillet på tusindvis af markeder, værthuse og til private fester.

Starten på en lang musikkarriere begyndte hjemme i Leos kælder for over 50 år siden i sommerferien, inden Sussi og Leo skulle starte i 9. klasse på Saltum Centralskole.

De blev kendt for deres folkelige og bramfrie optrædener. Duoen Sussi og Leo formåede at skabe en stor karriere uden nogensinde at udgive deres egen musik. I stedet spillede de udelukkende covernumre, som folk kan synge med på.

Sussi og Leo har været en sammentømret enhed igennem størstedelen af livet – både privat og professionelt, men nu er den sidste sang sunget.

Leo Nielsen blev 67 år.

Herunder kan du se programmet "50 år med Sussi og Leo".


Seneste nyt

fra Nordjylland