Nu rammer sneen Nordjylland: Så slemt bliver det i aften og i nat

- Der er lagt i kakkelovnen til en tæt snestorm, lyder det fra DMI, som her kommer med deres seneste vejrmelding.

Den første sne er faldet i Nordjylland, og den første snemand er bygget. Men det er kun begyndelsen på, hvad der senere vil vise sig at være en grim snestorm med vinstød af stormstyrke. Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Hermansen, til TV2 Nord. 

quote Det er nøjagtigt som forventet, og der kan hurtigt ske en forværring

Vagthavende meteorolog ved DMI

- Lige nu dækker sneen et område fra Thy hen over Mors og helt til Djursland. Her er der et moderat og tæt snefald med en sigtbarhed på 1-3 km.

Til sammenligning er der ved tåge en sigtbarhed på mindre end 1 km tale om tåge.

- Fra Hanstholm er vinden frisk, hvor det lige nu blæser 8 meter i sekundet. Det vil sne meget og ret kraftigt i Vendsyssel-området, siger vagthavende meteorolog ved DMI.

Det værste har vi endnu til gode

- Vi kommer til at se store problemer i trafikken – det kommer vi især til på de steder, hvor der ikke er ryddet sne, da der vil opstå snefygninger, fordi sneen pakkes sammen i driver.

- Situationen vil være slemmest over midnat og natten i gennem. Der kan komme en pause i de sene nattetimer, men så kommer der mere vedholdende sne i formiddagstimerne tirsdag, lyder det fra vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Hermansen.

- Risiko for vindstød af stormstyrke kommer i morgen formiddag. Det kulminerer omkring middagstid fra Jammerbugt og ned til Mors.


Seneste nyt

fra Nordjylland