Over en halv million samlet ind til børn og unge: - Vi bliver i stand til at hjælpe rigtig mange børn

Onsdag aften samlede TV2 Nord ind til Gestus Nord.

- Det er helt fantastisk. 

Sådan lyder det fra Jette Nørsøller Uhrenholt, som er projektleder for Gestus Nord, efter TV2 Nord og Gestus Nord onsdag aften inviterede indenfor til et live indsamlingsevent. 

I 10 år har velgørenhedsorganisationen Gestus Nord støttet nordjyske børn og unges trivsel. Blandt andet ved at uddele konfirmationshjælp, akuthjælp og julehjælp. 

Pengene indsamlet til onsdagens indsamlingsevent går ubeskåret til hjælp til de nordjyske børn og unge fra trængte familier. 

Gestus Nord
Foto: Emilie Wolff Mulbjerg

I 45 minutter bød TV2 Nords vært Pia Beltoft indenfor, hvor man både kunne få indblik i arbejdet i foreningen, efterårscampen, lektiehjælp, og hvordan den økonomiske akuthjælp kan bringe stor glæde i form af en ny cykel.

Til sidst på aftenen var det indsamlede beløb nået op på mere end en halv million. Helt præcis 550.000 kroner. 

- Det er helt fantastisk, hvad vi kan bruge de her penge til. Vi bliver jo i stand til at hjælpe rigtig mange børn med det her beløb. Vi bliver i stand til at brede os ud i Nordjylland og nå endnu flere børn og unge, der har brug for en håndsrækning, siger Jette Nørsøller Uhrenholt med et stort smil. 

For med den store pengesum, kan der blive hjælp at hente for endnu flere børn og unge. 

- En mentorordning i et år for et barn koster 15.000 kroner. Det samme vil et overnatningsarrangement til en fastelavnsfest ude i vores camp. Vi kan også få rigtig mange PC'er, som unge på ungdomsuddannelser mangler, fordi de ikke har midler til det. 

DET GÅR PENGENE TIL

Alle donationer går ubeskåret til Gestus nord.

Hjælpen kan eksempelvis være i form af:

Tøjpakke til et barn: 1.500 kr.

Fødselsdag for et barn: 2.000 kr.

Cykel til et barn: 4.000 kr.

PC til ung på ungdomsuddannelser: 3.500 kr.

Arbejdstøj til ung på ungdomsuddannelse: 2.500 kr.

Mentorforløb for et barn i et år: 15.000 kr.

- Vi er super stolte

Det er første gang, at Gestus Nord og TV2 Nord afholder et live indsamlingsevent.

Ved telefonerne sad nordjyske kendte ansigter som ishockey-spiller Julian Jacobsen, ultraløber Stine Rex, Byrådsmedlem i Aalborg kommune Maja Torp (V) og serieiværksætteren Mads Peter Veiby, mens familier og frivillige i Gestus Nord deltog i aftenens indsamlingsevent. 

- Det har været en fantastisk oplevelse. Det har jo været det her nye og spændende, 'turde vi gøre det', og 'hvad får vi ud af det'. Det er jo bare rigtig godt, vi er super stolte og super taknemmelige, fortæller Jette Nørsøller Uhrenholt. 

Udover at indsamle pengene til børn og unge i Nordjylland, kunne man også vinde forskellige præmier, hvis man donerede mere end 150 kroner. 

Hovedpræmien er en makeover med makeup og håropsætning, hvorefter man bliver hentet i limousine og kørt til Gestus Nords eget Gallashow, der afholdes torsdag aften.
Seneste nyt

fra Nordjylland