Pinsen og friluftsgudstjenester trækker dobbelt så mange kirkegængere til

Mange gudstjenester holdes i pinsen i det fri, hvor man kan "se pinsesolen danse". I gamle dage betød det, at man enten stod meget tidligt op for at se morgensolen eller blev oppe hele natten.

Pinsen er over os. 

Og for folkekirken er det en festtid, hvor Helligånden og dens komme til de 12 disicple fejres. Mange steder betyder det, at man gør lidt særligt ud af gudstjenesterne, og det betyder blandt andet, at der er en hel del flere friluftsgudstjenester.

I pinsen fejret helligåndens komme, og det er er nærmest det, der er kirkens fødselsdag. For det var her, at disciplene kunne forkynde Guds budskab.
I pinsen fejret helligåndens komme, og det er er nærmest det, der er kirkens fødselsdag. For det var her, at disciplene kunne forkynde Guds budskab.

Det fortæller sognepræst i Hals, Christian Roar Pedersen. 

- I Hals har vi lavet en udflugt til Lindholm Kirke, som er vores venskabsmenighed, og vi er taget ud til Lindholm Å for at holde gudstjeneste, og senere er der spisning, korsang for både voksne og børn og senere er der også skattejagt for børnene. 

Hvad er pinse?

Hovedkilden til pinseberetningen findes i Apostlenes Gerninger kapitel 2 i Det Nye Testamente.

"Da Jesus 10 dage inden steg til himmels, fortalte han disciplene, at de skulle vente i Jerusalem, indtil Helligånden ville komme og give dem kræfter.

Disciplene var alle samlet den dag hvor Helligånden kom. Med ét kom en lyd, der lød som et kraftigt vindpust, og Helligånden viste sig som ildtunger, der fordelte sig på disciplene og gjorde, at de kunne tale sådan, at alle kunne forstå dem uanset modersmål."

Mange steder i verden bærer præster også rødt, når de afholder pinsegudstjeneste.

Kilde: Religion.dk

Han estimerer, at der til dagens gudstjeneste er omtrent 60 personer. Altså cirka dobbelt så mange, som der normalt kommer til en gudstjeneste på en almindelig søndag. 

- Det er jo en af de store højtider på linje med jul og påske. Det er nærmest kirkens fødselsdag, forklarer han. 

290523 290523 gudstjeneste pinse friluft anbj 7932
Der var kor for både børn og voksne.
Der var kor for både børn og voksne.

Ifølge Aalborg Stift er der også friluftsgudstjenester i Nors Kirke, Horne Kirke, Ugilt Kirke, Hellevad Kirke og Asaa Kirke. 


Seneste nyt

fra Nordjylland