Politiet efterlyser hvid Skoda i 'alvorlig sag': Bilist rammer fældet træ på landevej i Nordjylland

Eventuelle gerningsmænd kan straffes med op til otte års fængsel for at fælde træ, der væltede ud over landevej.

Søndag aften 22.55 modtog Nordjyllands Politi anmeldelsen om endnu et fældet træ på en landevej på Møldrupvej ved Arden i Nordjylland. 

Nordjyllands Politi var hurtige til at sende et par patruljer derop, da de får anmeldelsen sent søndag aften - heriblandt hundepatruljer. 

Politiet ledte efter spor, hvor de på nuværende tidspunkt arbejder med de tekniske spor, de har indhentet. Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Ole Buus. 

En kvinde kommer i første omgang kørende i en bil omkring Store Blåkilde, Møldrupvej i Arden. Hun ser et Birketræ med en diameter på omkring 20 centimeter liggende indover kørebanen. 

- Hun stopper selvfølgelig op og starter katastrofeblinket. Der kommer så en modkørende, der kører ind i det her træ med en hastighed af cirka 60 kilometer i timen, fortæller vagtchefen.

Der er ikke nogen personskader, men der er materiel skade på bilen. 

Kvinden, manden i den forulykkede bil og anmelderen, der er en mand, der bor på en gård 300 meter væk fra ulykkesstedet, hjælper hinanden med at få skubbet træet ind til siden, før politiet lander på stedet. 

- Han kan høre en motorsav, og han synes jo, at det er lidt underligt, at der starter en motorsav op på det tidspunkt, siger Ole Buus om manden, der anmeldte sagen til politiet. 

Han hører desuden nogen personer tale sammen på en parkeringsplads i nærheden, og Ole Buus gør det også klart, at politiet ser hændelsen som en bevidst handling.

Der er desuden set en hvid Skoda Citigo derude, som Nordjyllands Politi naturligvis også leder efter. 

- Vi ser meget alvorligt på den her sag, hvor vi arbejder ud fra straffelovens paragraf 252, og det kan give op til otte års fængsel, lyder det fra vagtchefen.

Straffeloven § 252

  1. Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

  2. Stk. 2.

    På samme måde straffes den, der på hensynsløs måde forvolder fare for, at nogen smittes med en livstruende og uhelbredelig sygdom.

  3. Stk. 3.

    Justitsministeren fastsætter efter forhandling med ministeren for sundhed og forebyggelse, hvilke sygdomme der er omfattet af stk. 2.

    Kilde: Danskelove.dk/straffeloven

I midten af marts blev landet ramt af en lignende sag, da et bevidst væltet træ forårsagede en 55-årig mands død.

Her væltede et stort træ ned over mandens bil, imens han kom kørende på Parnasvej i Sorø på Sjælland. 

Seks mænd blev anholdt i den sag og sigtet for drab, som de alle nægter sig skyldige i. 

- Vi kan ikke umiddelbart se nogen sammenhæng i de to sager, men vi kan ikke udelukke noget, siger Ole Buus. 

Vagtchefen opfordrer folk i nærområdet ved Møldrupvej i Arden til at ringe til Nordjyllands Politi på 114, hvis de har set eller hørt noget, der kan have forbindelse til sagen. 

TV2 Nords mand på stedet melder desuden om yderligere to træer, der er væltet i området.

Du kan se billeder af alle tre træer i galleriet herunder: Seneste nyt

fra Nordjylland