Privat firma har købt kommunalt anlæg og skal nu sortere nordjysk affald

Det privatejede renovationsselskab Urbasser A/S overtager sorteringsanlæg i Aalborg og skal håndtere plast, metal og mad- og drikkekartoner for det meste af Nordjylland.

Affaldsselskabet Nordværk I/S og Urbaser A/S har netop understrevet salgsaftalen om anlægget på Troensevej i Aalborg.

Salget sker som et led i realiseringen af den nye lovgivning på området, der gør, at Nordværk som en kommunal virksomhed ikke længere må eje eller drive automatiserede sorteringsanlæg.

Anlægget er blandt de mest avancerede i landet og sorterer i dag plast, metal og mad- og drikkekartoner fra borgere i de otte nordjyske kommuner; Aalborg, Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Rebild, Læsø og Frederikshavn.

- Netop samarbejder med private aktører er noget, vi kommer til at se mere af i fremtiden for at understøtte klimaaftalens intentioner om at skabe et grønt industrieventyr inden for cirkulær økonomi i den private sektor. Vi ser frem til samarbejdet med Urbaser og er glade for, at vi med aftalen fortsat kan bidrage til at sikre lokal ressourceudnyttelse og lokale arbejdspladser i Nordjylland, siger Thomas Lyngholm, administrerende direktør i Nordværk.

Aftalen med Nordværk er en milepæl for Urbaser, som i dag indsamler cirka en tredjedel af det danske husholdningsaffald. Købet ses dog som det første skridt på en længere rejse.

- Det er et strategisk opkøb, og vores mål er at fastholde og udvikle den sorteringsservice, som Nordværk allerede i dag er kendt for. På sigt forventer vi at investere i både kapacitet og nye teknologier, som medvirker til en endnu højere genanvendelse af det nordjyske affald. Ambitionen er samtidig at udvide til andre jyske kommuner og virksomheder, siger Stefan Olin, administrerende direktør i Urbaser.

Urbaser A/S er en del af det industrielle spanske selskab Urbaser, der på nordisk plan opererer i Sverige, Norge og Finland. På verdensplan har selskabet 40.000 ansatte fordelt over 27 lande og betjener mere end 50 millioner mennesker globalt set.


Seneste nyt

fra Nordjylland