Skadedyrsbekæmpere har travlt

Der er højsæson for skadedyr som mus og rotter, og det våde vejr gør det ikke bedre. Skadedyrsbekæmpere har derfor travlt for tiden.

Leif Larsen fra Scan-Kill har nok at se til for tiden, hvis han skal undgå, at rotter og mus rykker ind i huse og lader.

- Der er højsæson for gnaverne nu og de næste par måneder. Efter høsten i august kommer musene frem, og med det vand, vi har fået, begynder de at søge varme i husene, siger han.

På en svinefarm i Sindal skal der tjekkes kasser med giftdepoter. En rutineopgave, som Leif udfører 90 procent af tiden. For at få has på de små bæster lægger han rottegift ud.

De velsmagende gryn, som kommes i giftdepoterne, bliver et af gnavernes sidste måltider. Efter 4-5 dage dratter rotten eller musen om og ender sine dage i naturen, hvor den rådner. Rottegiften forårsager indre blødninger og virker som blodfortyndende middel.

Leif Larsen har været skadedyrsbekæmper i nu år, og for ham giver jobbet glæden ved at hjælpe andre.

- Det betyder noget, at skadedyrene bliver holdt nede. Hvis de kommer ind i for eksempel en svinefarm med salmonella eller andet, så er det en udgift uden lige for en landmand, siger han.

Se indslaget med Leif Larsen i aftenens udsendelse af Nordjylland Live, hvor vi også tester musefælder.


Seneste nyt

fra Nordjylland