Skæbnedag: Frygter nordjyder må køre helt til Aarhus på hospital

- Hvis man i dag synes, der er langt fra Skagen til Aalborg Sygehus, så prøv at tag turen fra Skagen til Aarhus. Der er rigtig langt.

Sådan lyder en af Mads Duedahls (V) bekymringer, før sundhedsstrukturkommissionen senere i dag præsenterer sit bud på fremtidens sundhedsvæsen.

Den nordjyske regionsrådsformand frygter mere konkret en nedlæggelse af Region Nordjylland og en fusion med Region Midtjylland.

- Tingene vil jo blive centraliseret, det ser man gang på gang, når man laver store enheder.

- Det bringer os ikke til et bedre sted. Tværtimod så er jeg bekymret for, at vi kan blive lillebror i den midtjyske region, hvor vores specialer på universitetet kan forsvinde, og vores lægeuddannelse kan komme under pres, siger Mads Duedahl (V).

Sundhedsstrukturkommissionen blev sidste år nedsat af SVM-regeringen. Opgaven er, at kommissionen skal opstille modeller for, hvordan man fremadrettet organiserer det danske sundhedsvæsen. 

Og det er ikke uden grund, at den nordjyske regionsrådsformand frygter kommissionens udspil. En af SVM-regeringens centrale personer Lars Løkke Rasmussen har nemlig flere gange raslet med sablen og truet med at lukke regionerne.

Mads Duedahl har været regionsrådsformand i Region Nordjylland siden 2022.
Mads Duedahl har været regionsrådsformand i Region Nordjylland siden 2022.
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Med manglende personale og en stadig ældre befolkning genkender Mads Duedahl (V) behovet for ændringer i sundhedsvæsnet. 

- Vi kan ikke blive ved med at gøre, som vi gør i dag. For der er rigtig lange ventelister. Der er rigtig mange borgere, vi skal tage os af. For mange borgere ender på sygehuset, hvor vi kan ende med overfyldte stuer, påpeger regionsrådsformanden og fortsætter. 

- Vi skal udvikle vores sundhedsvæsen udenfor sygehusene. Hos den praktiserende læge, på plejehjemmene og i borgernes eget hjem. Det har jeg en forventning om, at vi får nogle gode bud på, hvordan vi får skabt en balance i det, og hvordan vi får en bedre lægedækning i hele landet, lyder løsningsforslaget fra Mads Duedahl.

Region Nordjylland dækker knap 600.000 indbyggere og har et samlet budget på 15 milliarder kroner.

Sundhedsstrukturkommissionen præsenterer sine forslag på et pressemøde klokken 13.00. Det følger vi tæt her på TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland