Snart kan du blive varslet via din smartphone - hør sirenen her

Nyt system fra myndighederne skal advare dig endnu hurtigere.

I dag advares du om brand eller ulykke ved hjælp af beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener.

Men allerede fra april vil det være muligt for myndighederne via et digitalt system at advare via mobiltelefoner ved akut fare. 

Det nye varslingssystem med navnet 'S!RENEN' skal bruges, når myndighederne ønsker at advare ved akut fare i forbindelse med eksempelvis brand, ulykke eller andet.

 Noget, som nu sker ved hjælp af beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener.

Her kan du høre lyden fra sirenen:

Eksempel fra Beredskabsstyrelsen og Politiet.

Kræver intet

Med det nye system sendes advarslerne via telemasterne til alle nyere mobile enheder – danske som udenlandske – der er inden for et givent fareområde.

Det kræver hverken tilmelding eller en særlig app for at modtage advarslerne. Personer eller telefoner registreres ikke i forbindelse med varslingen, oplyser Beredskabsstyrelsen og Politiet, som står bag det nye system.

Sådan fungerer sirenen:

Eksempel fra Beredskabsstyrelsen og Politiet.

– Danmark er et trygt og sikkert samfund, men der kan alligevel opstå situationer, hvor menneskeliv er i fare. Det nye varslingssystem er et rigtig godt supplement til beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). 

DET SKER DER:

  • Ved en advarsel udsender 'S!RENEN' en høj lyd.

  • På skærmen på din telefon kan du læse, hvad der sker, og hvad du skal gøre.

  • Det, du skal gøre, når du modtager en advarsel, er: STOP. LÆS. REAGER.

Kilde: Beredskabsstyrelsen og Politiet

Testes i maj

I disse dage er systemet i den afsluttende testfase.

- S!RENEN er en hjælp til den enkelte, der bliver bedre rustet til at tage vare på sig selv ved ulykker, kriser og katastrofer. Det øger sikkerheden og trygheden for alle i Danmark, siger Beredskabsstyrelsens direktør, Laila Reenberg.

Det er planen, at den digitale varsling bliver testet nationalt i forbindelse med den årlige test af de fysiske varslingssirener den første onsdag i maj klokken 12.


Seneste nyt

fra Nordjylland