Sommerhusejer: Kommunen bruger stranden som losseplads

Fremmed sand skæmmer Sønderstrand i Skagen.

Skagboer og sommerhusejere i Skagen er rasende. Deres strand er ødelagt og smurt ind i gråt, klæbrigt sand fra havbunden. Og de kan ikke gøre noget.

Frederikshavn kommune har nemlig beordret gråt sand fra havbunden pumpet op og ind på Sønderstrand i Skagen.

- Det er en katastrofe, at det flyder med sort sand overalt, lyder det hårdt fra Helle Christensen, der er fastboende i Skagen.

Sandet er hentet fra havbunden og lagt op på den fredede strand i forbindelse med en større udvidelse af havnen i Skagen

- Når det så kommer op på stranden, så bliver det spredt med vinden, og derfor er hele området blevet gråt af klæbrigt gråt sand. Jeg betragter det som om Sønderstrand er blevet brugt som en losseplads, siger sommerhusejer Hans Andersen og fortsætter.

- Hvad sker der, når turisterne kommer til sommer? Skal de gå rundt i gråt sand fra havbunden? Det er jo slet ikke rigtigt strandsand, som vi kender det. Det må fjernes igen.

Skagen Havn og Frederikshavn Kommune har sammen gjort hinanden en tjeneste, men tilsyneladende stranden og borgerne en bjørnetjeneste.

- Vi er kommet af med noget sand og kystdirektoratet og kommunen har fået lavet en stor kystfodring til billige penge. Vi har så slået to fluer med et smæk, siger Willy Hansen, direktør Skagen Havn.

Fra Norge siger formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune Lars Møller, at det grå sand kan blive fjernet, hvis det er forurenet. Og det tror en af de skagboer TV2/Nord mødte fredag, det er.

- Det lugter af skidt og olie og er ikke særlig appetitteligt. Det er en strand, der har forandret sig totalt, og det er virkelig sådan, at når jeg skal lægge mit håndklæde efter at have været ude og bade, så kigger jeg mig længe om for at finde et sted, hjvor det ikke bliver beskidt og ulækkert, siger Ulla Kerchlango.


Seneste nyt

fra Nordjylland