Teater håber på penge

De nordjyske kommuner skal i øjeblikket tage stilling til egnsteatrenes økonomiske fremtid. Hos Himmerlands Teater håber man på at kunne fortsætte som hidtil.

Himmerlands Teater har for tiden forestillingen Mænd Uden Noget på plakaten. Teatrets leder Susanne Sangill håber, hun kan undgå at sidde i et teater uden penge.

- Udfordringen er jo vel, at vi i det mindste kan få lov til at bevare status quo, siger teaterleder Susanne Sangill til TV2/Nord.

Udover penge til den daglige drift, så håber Susanne Sangill på, at der også kan findes penge til de mindre øvede skuespillere. Teater Talent Nord har været et undervisningstilbud til unge i hele regionen, men uden penge ved Susanne Sangill godt, hvad der sker.

- Så bliver der ikke noget talentarbejde. Så kan give håbe på, at der bliver noget, så vi selv kan køre noget hernede, men fremadrettet ville det være sjovest og mest interessant at fortsætte det store arbejde, der er blevet lavet med samarbejde, så hele regionen kommer til at hænge sammen, siger Susanne Sangill til TV2/Nord.

Teaterets økonomi vil blive diskuteret i Kultur- og Fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune tirsdag aften. Susanne Sangill er optimistisk omkring teatrets fremtid.

- Jeg er altid meget positivt stemt, så jeg er ikke i tvivl om, at teatret fortsætter. Hvorvidt der findes midler til Teater Talent Nord, det er selvfølgelig mere usikkert, siger Susanne Sangill til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland