Tid til at gøre bilen vinterklar

Der er kun en halv måned tilbage af efteråret, og i takt med, at temperaturen bliver lavere og lavere, er det tid til at få gjort bilen vinterklar.

På Quickpot i Aalborg er de begyndt at få travlt. Vinteren nærmer sig, og derfor vil mange af nordjyderne gerne have fikset bilen, inden frosten kommer. Det betyder, at masser af vinterdæk bliver fundet frem.

- Dækkene er det eneste sted, bilen hænger fast på vejen. Der kan være nok så mange sikkerhedssystemer i bilen, men hvis ikke dækkene er i orden, har man ikke den store gavn af det, siger Kenny Christensen, afdelingsleder hos Quickpot i Aalborg.

Så når kulden sætter ind, så er der altså en god grund til at skifte sommerdækkene ud.

- Hovedårsagen til at bruge vinterdæk er dækkets opbygning. Der er nogle lameller i dækket, som gør dækket blødt og smidigt, så det kan gribe fat i vejen, selvom der ligger sne, siger Kenny Christensen.

Vinterdækkene skal ifølge Kenny Christensen på, når temperaturen nærmer sig de syv grader, så et hurtigt blik på vejrudsigten for de kommende dage afslører, at det er ved at være tid til at få gjort bilen vinterklar.

Det er dog ikke kun dækkene, der skal tænkes på, hvis bilen skal køre optimalt i den kolde tid. Du skal også kigge i beholderne under motorhjelmen, tjekke dæktryk og lygter.

Se mere om, hvordan du gør bilen vinterklar i onsdagens udgave af Nordjylland LIVE.


Seneste nyt

fra Nordjylland