01:50

Foto: Michael Kragmann

1 af 2

Vejdirektoratet påbegynder sikring af Aggersundbroen

Mandag startede boringer ved Aggersundbroen. Boringerne er første skridt på vej imod en sikring af Aggersundbroen i tilfælde af påsejling.

Vejdirektoratet vil sikre, at Aggersundbroen i fremtiden kan holde til en påsejling. Det vil man gøre ved at sørge for, at selve broens konstruktion kan holde til en eventuel påsejling.

- Vi forstærker selve brokonstruktionen ved at kapsle de to eksisterendebropiller i jern. Det vil sige, at vi rammer en ring af jern rundt om de to pille. Det gør, at en påsejling ikke vil have så stor en effekt på selve brokonstruktionen, siger projektleder ved Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

Derudover vil man fra Vejdirektoratets side sørge for, at der ikke kan ske personskade, hvis et skib sejler ind i broen.

- Vi flytter de eksisterende afskæringsbomme fra broen til fastlandet. Så i det øjeblik et skib passerer, er der ingen biler på broen, fortæller Shahriar Honar.

Hos Vejdirektoratet håber man på at kunne gå i gang med projektet når man er færdig med vedligeholdelsesarbejdet af broen efter sommerferien.

Man regner med, at byggeriet vil tage mellem et halvt og trekvart år. Vejdirektoratet siger, at det nok ikke kan undgås, at trafikken for skibene kan blive påvirket af byggeriet, men det vil ikke komme til at generer billisterne, som kører over broen, særlig meget.

Man vil fra Vejdirektoratets side gøre sit bedste for at få trafikken til at fungere så godt som muligt både over og under broen.