Dorthe og de andre ansatte tog plejehjemsbeboere med på kælketur

Der blev grinet og drukket kaffe, da plejehjemsbeboerne på skift fik sig en kælketur.

Onsdag fik flere plejehjemsbeboere en tur i kælken i det sne, der stadig dækker græsset foran Friplejehjemmet Hesselvang i Farsø. Flere af dem har ikke siddet på en kælk, siden de var børn. 

- Bare fordi plejehjem er ens sidste kaptiel, behøver det ikke være et dårligt kapitel. Det skal være et godt kapitel, og derfor prøver vi at tænke lidt ud af boksen. Det kræver, at nogle andre arbejdsopgaver bliver lagt til side lidt, fortæller Dorthe Bredtoft, der er aktivitetsmedarbejder på plejehjemmet. 

Idéen fik hun over en kop kaffe onsdag formiddag, og så var der ikke langt fra tanke til handling. Med den nye kælk, som plejehjemmet fik i december af Venneforeningen Hesselvangs Venner og friske kollegaer, var det afsted. 

Kælken er en af de højeste på markedet og er lavet til handicappede. Derfor har den både nakkestøtte og seler tre forskellige steder.

De to frivillige, der skulle have lavet gymnastik med de ældre, var med på idéen. 

- Så begyndte vi at kælke, og lyn hurtigt kom flere beboere til og selv Rosa, der sidder i kørestol, ville have en tur, fortæller Dorthe begejstret. 

Omtrent ni af plejehjemmets beboere fik en tur i den specielle kælk, og to frivillige og fire fra personalet sørgede for at få bevægelse i kælken. 

Der er sne over det meste af Nordjylland, og det fik aktivitetsmedarbejder Dorthe Bredtoft fra friplejehjemmet Hesselvang i Farsø til at få idéen til at 

Beboer Rosa Rosengren på 87 år ville også gerne prøve, selvom hun sidder i kørestol. Så hurtigt fik de engagerede medarbejdere fat i en mobillift som kunne hjælpe Rosa over i slæden.
Beboer Rosa Rosengren på 87 år ville også gerne prøve, selvom hun sidder i kørestol. Så hurtigt fik de engagerede medarbejdere fat i en mobillift som kunne hjælpe Rosa over i slæden.
Foto: Friplejehjemmet Hesselbo

Seneste nyt

fra Nordjylland