Sygt Sundt Teater: Teaterforestilling sendes live til nordjyske hospitaler

Patienter kan se med direkte fra hospitalssengene i Skagen, Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring. Og de har mulighed for at se forestillingen sammen med pårørende på stuen.

Lige nu afholder Vendsyssel Teater en verdenspremiere. Projektet Sygt Sundt Teater er et samarbejde mellem teatret, Region Nordjylland og TV2 Nord. Samarbejdet gør det muligt, at patienter over hele Nordjylland kan følge premieren på teaterstykket Kiksekartellet. 

 

FAKTA

  • ”Sygt Sundt Teater” er støttet af Spar Nord Fonden med 497.000 kroner og af Region Nordjylland med 100.000 kroner.
     
  • ”Sygt Sundt Teater” begynder med forestillingen Kiksekartellet onsdag 23. september 2020. Torsdag 26. november 2020 vises Romeo og Julie, onsdag 24. februar 2021 vises Rundkørsel og onsdag 28. april 2021 er det Frøken Julie, der toner frem på skærmene ved hospitalssengene.

Senere på året sendes også andre teaterforestillinger live ind til hospitalerne, så patienterne kan få noget kultur ind på stuerne. 

- Jamen, vi kan ikke få armene ned. Det er helt fantastisk, at det kan lade sig gøre, siger direktør for Vendsyssel Teater, Lars Sennels.

Ideen om at livestreame en teaterforestilling fik han selv.

- Det var faktisk en ide, jeg fik på hospitalet, mens jeg lå og tænkte, at det kunne være rigtig sjovt, hvis man kunne se noget teater, mens man lå der i sengen.

En sindssygt god idé

Netop nu bliver idéen ført ud i livet. Og skuespillerne er spændte på at være med til at spille teater for flere end bare gæsterne i salen.

- Jamen, jeg synes, at det er fantastisk, og jeg synes, at det er en sindssyg god idé. Virkelig. Så jeg er meget glad for at være med i det.

Sådan siger skuespiller Bente Eskesen. Hun er en af de fem skuespillere, der spiller flere af de 31 roller i forestillingen Kiksekartellet.

- Det er jo en verdenspremiere, og det der med at vise teater ud i hospitalssengen, det er aldrig sket før, fortæller Lars Sennels.

Kulturen kan skabe fællesskab

180 gæster kan se stykket i teatersalen i aften. Men flere hundrede patienter kan se med fra hospitalssenge i hele Nordjylland. Og både skuespillere og teaterdirektøren håber, at livesendingen af teatret kan være med til at hjælpe nogen.

- Jeg tror, at det giver rigtig meget, og at det giver en farve i hverdagen ude på hospitalerne i Nordjylland, mener Bente Eskesen.

- Det her er et eksempel på, at vi i kulturen måske kan gøre livet lidt nemmere for nogen, der måske har det lidt svært, og som er syge, siger Lars Sennels, inden han tilføjer, at projektet forhåbentligt også kan hjælpe pårørende og samtidigt skabe en fællesfølelse, mener Lars Sennels.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland