Fisk for mere end en milliard: Nordjysk havn præsenterer underskud

Hanstholm Havn kommer ud fra 2022 med et underskud på 13,7 millioner kroner.

Hanstholm Havn har torsdag præsenteret et underskud for 2022 på 13,7 millioner kroner. Det resultat er knap fire millioner kroner bedre end i 2021.

Fremgangen skyldes, at udgifterne er holdt på et minimum, samtidig med at der har været høje afregningspriser på især konsumfisk.

Underskuddet kommer på trods af, at værdien af fisk på Hanstholm Havn sidste år rundede en milliard kroner. I forhold til 2021 var der en lille fremgang i de landede konsumfisk, som er spiselige fisk. I alt endte det på 26.274 ton. 

Mængden af industrifisk, som bruges til fiskemel og fiskeolie, var derimod markant dårligere end året forinden. Landing af industrifisk faldt fra 85.339 ton til 35.055 ton. 

Kommunen overtog fra årsskiftet

Den nu fratrådte bestyrelse for Hanstholm Havn havde som sin sidste opgave at godkende havnens årsregnskab. Den tidligere bestyrelse fratrådte i forbindelse med Thisted Kommunes overtagelse af havnen per 1. januar 2023. 

- Det stod hurtigt klart for bestyrelsen, at den økonomiske situation i havnen var meget udfordret. I lyset heraf måtte bestyrelsen anbefale, at Thisted Kommune måtte overtage Hanstholm Havn som en kommunal havn, siger den afgående bestyrelsesformand, Michael Svane. 

Omorganiseringen skyldes blandt andet, at havnens større udvidelse endnu ikke har tilført det nødvendige aktivitetsniveau. 


Seneste nyt

fra Nordjylland