Mand sigtet for brandstiftelse: Truede med at gøre skade på sig selv fra taget af brændende bygning

En større politiaktion ved en ejendom i Hurup er torsdag middag afsluttet. Beboeren i ejendommen er nu anholdt.

Det har været en af de begyndelser på en dag, som man formentlig sent vil glemme, hvis man har befundet sig i byen Hurup. Tidligt i morges udbrød der brand i en af byens ejendomme, og sidenhen har politi, brandfolk og ambulancereddere bidraget til en større aktion i det sydlige Thy.

Nu er der så nyt i sagen.

- Aktionen i Hurup, Thy er ved at være afsluttet. Vi har anholdt en mand, sigtet for blandt andet brandstiftelse. Ingen personer er kommet til skade, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Branden opstod i en ejendom på Ashøjgade, og selvom man jo skulle mene, at en brand kan være dramatisk nok i sig selv, så tog aktionen et skridt yderligere i en dramatisk retning, da politibetjente troppede op på stedet med maskinpistoler.

Ejendommens mandlige beboer befandt sig nemlig på taget af bygningen, hvor han truede med at gøre skade på sig selv, hvis brandvæsnet begyndte at slukke ilden.

- Det er jo selvfølgelig altid en konkret vurdering, hvad der kræves på en bestemt opgave, men vi kender manden i forvejen, og derfor tog vi ingen chancer, fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Hurup brand 2
Foto: Øxenholt Foto

Brandfolk fik dog senere bugt med de værste flammer, men de fortsatte påpasseligheden, fordi den mandlige beboer nu havde bevæget sig ind i bygningen. Her fortsatte han nemlig med at råbe trusler om at gøre skade på sig selv.

Beredskabet forsøgte flere gange at sende tåregasampuller afsted for at få manden ud, og kort efter klokken 11 lykkedes det at anholde manden.

- Han skal i første omgang sendes til tjek på sygehuset, og så overtager lokalpolitiet efterforskningen, fortæller Jens Claumarch.

Branden er helt slukket, og Anklagemyndigheden skal nu vurdere om der er grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør.


Seneste nyt

fra Nordjylland