I årevis er der gået rygter om drugging på populær natklub – nu har TV 2 Echo været undercover på stedet


Populær Aalborg-natklub ser gennem fingre med indtagelse af stoffer. Derudover mener flere kvinder, at de er blevet drugged på natklubben.

Artiklen er lavet i samarbejde med TV2.dk.

- Nu spørger jeg bare blond. Ved du, om man kan få nogle stoffer herinde?

- Ja, okay, så er det, fordi det er din anden gang, du er her, at du ikke ved det. Det her sted, det er kendt for, at alle tager narko.

Samtalen her foregik på den meget populære natklub Club Stygge i Aalborg og var mellem TV 2 Echos muldvarp og en af natklubbens gæster.

Fire personer tilbød TV 2's muldvarpe stoffer


Club Stygge i Aalborg har længe haft ry for at være liberale i forhold til indtagelse af ulovlige stoffer.

I forbindelse med dokumentarserien 'Drugged i nattelivet' sendte TV 2 Echo fire fra redaktionen ind på klubben med skjult kamera.

De såkaldte muldvarpe besøgte på skift natklubben i alt ni gange over en periode på to måneder i januar og februar i år.

De første aftener brugte de på at danne sig et indtryk af stedet og gæsterne. Og de fandt hurtigt ud af, at flere af gæsterne indtog andet end alkohol – og at stofferne var nemme at få fat på.

Faktisk blev TV 2 Echos journalister flere gange tilbudt stoffer, mens de var på klubben.

Har du oplevelser med drugging, så tip TV 2 Echo på: tipecho@tv2.dk

Club Stygge: - Der er tale om et usandt rygte

TV 2 Echo har forelagt programmets indhold for Club Stygges daglige leder, Mark Benzon, som i første omgang indvilgede i at lave et interview.

Dagen før interviewet oplyste Club Stygges advokat, at Mark Benzon alligevel ikke ville deltage i et interview.

Efterfølgende har advokaten desuden oplyst, at Club Stygges officielle holdning selvfølgelig er, at den tager afstand fra stoffer i nattelivet og samarbejder med politiet om at komme det til livs.

Advokaten oplyser også, at der er en række oplysninger fra programmet, som den daglige leder ikke kan genkende, og at man er uenig i, at der er flere problemer med stoffer på Club Stygge end andre steder i Jomfru Ane Gade.

Club Stygge mener fortsat, at der er tale om et usandt rygte.

Helt nøjagtigt tilbød fire personer inde på klubben uafhængigt af hinanden TV 2 Echos medarbejdere stoffer, og det var alt lige fra kokain, speed, svampe, ketamin og mdma.

Og stofferne blev især taget på ét af toiletterne på klubben.

- Der er et toilet ude på dance floor. Alle derude tager (stoffer, red.). Selv dørmanden holder øje med, at politiet ikke kommer derud, fortæller en af natklubbens gæster til TV 2 Echos ene muldvarp.

TV 2 Echos skjulte optagelser viser, at en mand og to kvinder sniffer kokain på netop dette toilet, mens en dørmand står lige ved siden af og kigger på dem. Dørmanden gør ingenting.

For at blive klogere på, om det kun var den enkelte dørmand, der så igennem fingrene med de ulovlige stoffer, henvendte en af muldvarpene sig til den dørmand, der stod ude foran klubben.

“Ja, ja. Bare du ikke gør det åbenlyst”


TV 2s Echos ene muldvarp talte en aften med dørmanden ude foran, og her stod det klart, at dørmanden var ligeglad med, om hun tog stoffer med ind på klubben, og om hun også indtog dem derinde.

Herunder kan du se deres samtale:

- Hvad leder du så efter af sjove ting?, spørger dørmanden.

- Noget til at sætte festen i gang, svarer den kvindelige muldvarp.

- En fyr?, spørger dørmanden.

- Nej, noget sjovt, svarer muldvarpen.

- Det skal du ikke sige til mig. Det er ulovligt, og så er jeg nødt til at smide dig ud, siger dørmanden.

- Men er det ikke mellem os?, spørger muldvarpen.

- Det styrer du selv. Jeg er ligeglad, svarer dørmanden.

- Og det er heller ikke noget … Hvis man nu går ind, så er det ok?, spørger muldvarpen.

- Ja, ja. Bare du ikke gør det åbenlyst, svarer dørmanden.

Henrik Rindom har i mange år beskæftiget sig med stofmisbrug.
Henrik Rindom har i mange år beskæftiget sig med stofmisbrug.
Foto: TV2

I forbindelse med 'Drugged i nattelivet' har TV 2 Echo talt med misbrugsekspert og overlæge ved Stofrådgivningen, Henrik Rindom, om stoffer i nattelivet og drugging.

Og meldingen er klar:

- Jo flere stoffer, der er tilgængelige på et givent sted, jo større risiko er der jo for, at der er nogen, der bliver drugged, siger han.

Og der har i årevis gået rygter om, at særligt kvinder bliver udsat for drugging på den populære natklub.

For det er ikke kun en liberal tilgang til gæsters narkotikaforbrug, som mange i Aalborg kæder sammen med Club Stygge.

Natklubben benægter at have haft noget at gøre med disse drugging-tilfælde.

Men TV 2 Echo har talt med 52 personer i alderen 15 til 30 år, der mener, at de er blevet drugged i Aalborgs natteliv.

32 af dem mener, at det er sket på natklubben Club Stygge.

Fire af kvinderne står frem i TV 2 Echos dokumentarserie – tre af dem med navn og ansigt, mens den sidste har valgt at være anonym. TV 2 er bekendt med kvindens fulde identitet.

En af disse unge kvinder er 19-årige Caroline Møller Johansen.

- Der lå sådan noget snask i bunden af glasset


I forbindelse med sin 19-års fødselsdag inviterede hun ti veninder hjem for at få noget at spise og lidt at drikke, inden hun havde bestilt bord til dem på Club Stygge klokken 23.

Stemningen var god, og Caroline købte en stor vodkaflaske med tilbehør til hende og veninderne.

På et tidspunkt gik hun på toilettet sammen med en veninde. Da veninden holdt Carolines drink, så hun, at der lå noget i bunden af drinken.

- Hun siger, at jeg ikke skal drikke mere af den, og hælder den ud. Og der lå sådan noget snask i bunden af glasset. En form for pille, fortæller Caroline Møller Johansen.

Det sidste, hun husker fra aftenen, er, da der blev sunget fødselsdagssang for hende ved midnat.

Caroline Møller Johansen sammen med en veninde, da hun fejrede sin fødselsdag på Club Stygge. En del af natten husker hun slet ikke.
Caroline Møller Johansen sammen med en veninde, da hun fejrede sin fødselsdag på Club Stygge. En del af natten husker hun slet ikke.
Foto: Privatfoto

Men hun har efterfølgende fået fortalt, at hun købte yderligere en flaske vodka til 3000 kroner, og at hun havde store humørsvingninger, hvor hun gik fra at være sur og aggressiv til at være kærlig og ked af det.

- Der var ikke nogen, der havde set mig sådan før.

Dagen efter havde hun det meget dårligt og kastede op. Hun havde desuden blå mærker på hele kroppen, og hendes mor fornemmede, at noget ikke var, som det skulle være.

Caroline Møller Johansen kom derfor på hospitalet, hvor hun fik at vide, at hun skulle lave en anmeldelse til politiet, så hun kunne undersøges for stoffer.

Prøverne påviste stoffet benzoylecgonin i Carolines blod. Det er et omdannelsesprodukt af kokain. Og hendes anmeldelse blev kategoriseret som en voldssag.

Men fire måneder efter anmeldelsen var der stadig intet nyt i sagen. Og da Caroline Møller Johansen selv kontaktede politiet, spurgte de hende, om hun ville hjælpe dem ved sammen med politiet at pege det område ud, hvor hun havde festet med sine veninder på Club Stygge.

Det ville Caroline gerne. Men to uger senere blev hendes sag henlagt.

Caroline Møller Johansen ringer til politiet for at få en status på sin sag.
Caroline Møller Johansen ringer til politiet for at få en status på sin sag.
Foto: TV2

Nordjyllands Politi: - Drugging-sager er vanskelige at opklare


I 2019 modtog Nordjyllands Politi 18 anmeldelser vedrørende drugging.

I 2022 modtog de 48 anmeldelser.

TV 2 Echo har vist optagelserne fra Club Stygge til vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup, og spurgt, om han er bekendt med drugging-sager fra Club Stygge.

Han giver udtryk for, at optagelserne tegner et billede af, at der foregår “noget dybt kritisabelt” på Club Stygge.

- I de anmeldelser vi har, kan vi se en tendens til, at vi har mange anmeldelser nede fra Club Stygge. Det er selvfølgelig også der, vi begynder at kigge nærmere i, om det er her, at de her gerningspersoner kan være blandt segmenter af gæster.

Han siger ydermere, at politikredsen ham bekendt ikke har nogen, der er dømt for drugging, og forklarer, at drugging-sager er vanskelige at opklare.

- Når vi taler Jomfru Ane Gade, så ligger der mange beværtninger på et lille, snævert geografisk område.

Derfor er det ifølge Sune Myrup vanskeligt at konkretisere, hvor og hvornår drugging-forbrydelsen er sket.

- Det er vigtigt for os at sige, at når vi får anmeldelserne, tager vi dem meget alvorligt, understreger han.

Almindeligt at tage stoffer på Club Stygge


TV 2 Echo har også talt med tre tidligere medarbejdere, der alle optræder anonymt i programmerne. TV Echo er bekendt med personernes fulde identitet.

Ingen af disse personer er bekendt med, at natklubben skulle have en politik for, hvordan de skal håndtere stoffer på stedet, eller hvad de skal gøre, hvis de overværer, at gæster indtager stoffer.

I programmet optræder en af de tidligere medarbejdere under navnet ‘Camilla’. Hun arbejdede på Club Stygge i et års tid og stoppede i 2021.

- Det var en fest at være på arbejde. Man måtte drikke, så længe man kunne passe sit arbejde, fortæller hun om arbejdet.

Hun oplevede, at det var mere alment at tage stoffer på Club Stygge. Og at det var mere normalt, at hvis man er på klubben, så er stofferne der også.

En anden af de tidligere medarbejdere fortæller, at civilpolitiet tit kom ind på klubben, og at når det skete, gik dørmændene på fælleskanalen på personalets øresnegl og sagde: “Nu kommer de, nu kommer de”.

Ligesom en tidligere anonym medarbejder fortæller:

- Det var okay, at gæsterne tog stoffer. Det undrer mig ikke, hvis der er piger, der er blevet drugged derinde.

Der er dog ingen af de tre tidligere medarbejdere, som TV 2 Echo har talt med, der har haft en oplevelse af, at det skulle være personalet, der har drugged gæsterne.

Daglig leder mener, at der er tale om usandt rygte


TV 2 Echo har forsøgt at forelægge og konfrontere Mark Benzon og hans far, Bruno Benzon, der er tidligere ejer af Club Stygge, men som i dag på papiret er ansat som dørmand.

De har begge været til stede på Club Stygge alle de gange, TV 2 Echos muldvarpe har været på besøg.

Bruno Benzon siger hurtigt i telefonsamtalen, at TV 2 Echos iagttagelser og research ikke passer, og at han ikke ønsker at medvirke i noget. Herefter lægger han på.

Mark Benzon ude foran Club Stygge.
Mark Benzon ude foran Club Stygge.
Foto: TV2

Mark Benzon siger, at han ikke har noget at skjule, og at han er villig til at stille op til interview på live-tv.

Men dagen før interviewet oplyser Club Stygges advokat, at Mark Benzon alligevel ikke deltager i et interview.

Efterfølgende oplyser advokaten, at Club Stygges officielle holdning selvfølgelig er, at den tager afstand fra stoffer i nattelivet og samarbejder med politiet om at komme det til livs.

Advokaten oplyser også, at der er en række af oplysningerne fra programmet, som Mark og Bruno Benzon ikke kan genkende, og at de er uenige i, at der er flere problemer med stoffer på Club Stygge end andre steder i Jomfru Ane Gade.

De mener fortsat, at der er tale om et usandt rygte.

- En beklagelig udfordring i branchen


Efter at TV 2 Echo-dokumentarseriens første afsnit blev lagt på TV 2 Play, sendte Mark Benzon en pressemeddelelse til TV 2, hvor han blandt andet forklarer, hvorfor han har afvist at stille op til interview med TV 2 Echo.

Han “vurderer, at den har til hensigt at skabe sensation og dæmonisere natklubben på baggrund af løse rygter, manipulerende tal og intetsigende muldvarpe-optagelser”.

Derudover skriver han også:

- Indtagelse af stoffer og salg af stoffer i nattelivet har i årevis været en beklagelig udfordring for branchen overalt i Danmark – og også i Aalborgs Jomfru Ane Gade-kvarter. På natklubben Club Stygge arbejder personalet, fra bartenderne og tjenerne til sikkerhedsvagterne, hver aften venligt, men bestemt – i samarbejde med politiet – for at reducere problemet mest muligt.

Mark Benzon har ikke ønsket at komme med uddybende udtalelser.

Har du oplevelser med drugging, så tip TV 2 Echo på: tipecho@tv2.dk

Du kan se 'Drugged i nattelivet' på TV 2 Echo tirsdag klokken 20.30 eller allerede nu på TV 2 Play.