Tour-start kan blive vild – Pogacar-chef tænker ikke på Vingegaard

Visma-lejren har flere gange pointeret, at det fortsat er usikkert, hvorvidt Jonas Vingegaard bliver klar til Touren.

Mød op, sæt det hele på plads, "læg Vingegaard i seng".

Sådan beskriver cykelrytteren Luke Rowe, hvad han ville gøre gennem de første etaper af årets Tour de France, hvis briten var Tadej Pogacar.

- Ja, men nu har du fortalt det til alle, svarer Pogacar med et grin i 'The Geraint Thomas Cycling Club'-podcasten, hvor også Geraint Thomas er med i samtalen.

Rowe pointerer, at Jonas Vingegaards største svaghed må være i starten af Touren, fordi danskeren er på vej tilbage efter styrtet i april, mens han bliver stærkere dag for dag og med sin restitution generelt er god i sidste uge af en Grand Tour.

Men hos UAE Team Emirates kommer Jonas Vingegaard ikke til at diktere taktikken. Det ændrer ikke noget, om han er med eller ej, mener sportsdirektør Andrej Hauptman.

- Nej, vi må fokusere på os selv. Vi må forsøge at gøre vores bedste, så vi kommer til Touren med bedst mulige betingelser, og vi kan ikke tænke over, hvad andre gør. Vi skal være klar, siger sloveneren med hentydning til, at det fortsat er usikkert, om Jonas Vingegaard stiller til start.

Så I har ikke planlagt nogen specifik taktik? Eller vil du bare ikke fortælle noget?

- Selvfølgelig vil jeg ikke fortælle dig alt. Vi fokuserer på os selv. Men vi har kendt Tour-ruten fra omkring november, og vi fokuserer mest på os selv, og ikke om andre er klar.

Den intense start

Starten på årets Tour de France – der går 29. juni i Firenze – er intens med et stejlt og kuperet terræn de første dage, inden rytterne rammer Alperne allerede på 4. etape, hvor Col du Galibier blandt andet venter.

Tourens 4. etape

4 etape

Undervejs i podcasten snakker Tadej Pogacar og Geraint Thomas i den forbindelse om, hvorvidt sloveneren øjner at "hævne" sig for 2022, hvor Touren senest kom forbi det mytiske bjerg.

- Ja, det ville være fedt, men det er en afslutning nedad, siger Pogacar.

Her var Pogacar i krydsilden af det angrebslystne makkerpar Primoz Roglic og Jonas Vingegaard, der satte mesteren skakmat under 11. etape, inden Vingegaard sejrede på Col du Granon, overtog førertrøjen og skaffede sig et forspring, der holdt hele vejen til Paris.

Inden da venter San Luca-stigningen på 2. etape, der minder lidt om Côte de Pike, som var på menuen under Tourens første etape sidste år. Her havde Vingegaard og Pogacar deres første duel.

Tourens 2. etape

2 etape

En hæsblæsende afslutning

Andrej Hauptman bliver også spurgt til muligheden for eventuelt at gøre skade på Remco Evenepoel, der selv har sagt, at formen ikke er der endnu, og Jonas Vingegaard, der ikke når at køre løb inden Tour de France.

Men her pointerer han, at mens starten af Touren er intens, er afslutningen med to vilde bjergetaper og en hårdt kuperet enkeltstart også værd at have i tankerne.

- Det er virkelig en hård første uge, en svær første uge, så man skal være klar. Helt sikkert. Men den sidste weekend er også virkelig hård, så det er ikke så nemt, siger Hauptman.

Selv ved Pogacar ikke, hvordan taktikken bliver, fordi han også tænker på afslutningen af Touren, som han selv kalder "brutal".

Se Tourens tre sidste etaper under her:


Seneste nyt

fra Nordjylland