Seneste nyt

fra Nordjylland

Beredskabet kaldt til stort gylleudslip - å tæt på kan være i fare

Nordjyllands Beredskab er tirsdag aften kørt til en større forurening på Hødalen Mølgård i Aars. Her er der nemlig sket et større gylleudslip. 

- Det er en større gyllebeholder, som er løbet over, og vi er pt ikke overblik over, hvor længe den har været det, eller hvor meget der er løbet ud, fortæller indsatsleder Casper Weisberg.

Det var en hundelufter, som opdagede udslippet og ringede 112. 

Klokken 20.40 oplyste man på X, at gylleudslippet har bredt sig til markerne bag tanken. Og omrking 400 til 500 meter fra gården er der en å, som beredskabet lige nu forsøger at redde fra gylleudslippet. 

- Det er vores første prioritet lige nu, og derfor er der folk ude til fods og kigge på, hvordan det ser ud, forklarer indsatslederen, for fortæller at gylle i en å kan slå dyrelivet ihjel. 

En miljøvagt fra Vesthimmerland Kommune er også på stedet, mens der er tilkaldt slamsugere, som skal samle det op, som allerede er løbet ud. 

Beredskabet er i skrivende stund i gang med en akut indsats. Efterfølgende vil man være på adressen hele natten og op ad dagen onsdag, når selve oprydningen skal ordnes.