Black Friday er blevet til Black November: - Det er måske lidt et skråplan

Tilbud hele måneden. Til stor undring for handelschef udvider flere butikker Black Friday til Black November.

- Jeg synes jo, at det er forkert. Så kan de lige så godt køre Black år og give rabat hele tiden. 

Sådan lyder det fra Handelschef i Aars Handelsstandsforening, Jesper Nielsen. 

For i år har flere større forretninger og butikskæder valgt at køre Black November, hvor der hele måneden vil være tilbud at hente. 

Men i Aars har de ikke valgt at gå med på trenden. 

- Det kommer vi ikke til at gøre. Det er 100 procent sikkert. Vi giver den fuld gas i den weekend, hvor vi kører, ellers gør vi ikke, fortæller Jesper Nielsen. 

For selvom butikkerne i Aars ikke kører Black November, så udvider de alligevel fra Black Friday til Black Weekend. 

- Erfaringerne fra dem, som har gjort det andre år, er, at man har en god søndag, og at man får markedsført sine produkter. Så får vi et godt salg ud af det, så det er sådan, vi gør, slår Jesper Nielsen fast. 

Han mener dog ikke, at det kommer til at koste butikkerne i Aars, ikke at gå med på Black November- bølgen, da alle butikkerne i byen prismatcher. 

Handlen bliver ikke det samme

I Nordjylland er flere af de store kapitalkæder hoppet med på Black november. Det gælder blandt andet butikker som Skousen i Hjørring og Baby Sam. 

- Et eller andet sted, så er det måske lidt et skråplan at komme ud på, for så er der jo rabat hele tiden, siger Jesper Nielsen og pointerer, at man ifølge marketingsloven ikke må køre med rabatter i for lang tid. 

Nu mener han ikke, at forbrugerne får den samme handel, og butikkerne det samme salg, som for eksempel fem år siden, da det kun hed Black Friday. 

- Man kan ihvertfald sige at i forhold til, da man startede med Black Friday, og det var en kæmpe succes, så bliver det nu udvandet, slutter han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland