Nordjysk virksomhed går forrest - kæmper for at få fjernvarmen tilbage i Ukraine

Den himmerlandske rør- og fjernvarmevirksomhed Logstor er onsdag og torsdag med til en stor international konference om genopbygningen af Ukraine.

Det er snart et år siden Rusland invaderede Ukraine og på ny startede en krig på europæisk jord.

Siden er store dele af Ukraine blevet voldsomt beskadiget af de russiske bomber, og flere byer står uden vigtig infrastruktur efter de russiske angreb.

Nu vil flere lande – herunder Danmark – hjælpe Ukraine med landets genopbygning. Onsdag og torsdag er 30 danske og flere andre virksomheder fra hele Europa samlet i den polske hovedstad Warszawa til en stor international konference kaldet ReBuild Ukraine – deriblandt den nordjyske virksomhed Logstor.

Virksomheden fra Løgstør i Himmerland specialiserer sig i at producere rør og netværk til fjernvarme, og det er blandt andet de kompetencer, som de nu vil tage med sig til først Polen og senere Ukraine.

- Ukraine er en af de store fjernvarmemarkeder. Det vil være et krav for genopbygningen at få fjernvarme igen, og det er vores kerneforretning, siger CCO i Logstor Andrzej Krämer.

- Vi er klar i morgen

Den nordjyske virksomhed er allerede til stede tæt på Ukraine, for Logstor har fabrikker i Polen, og derfor kan de hurtigt træde til, når det bliver muligt igen at arbejde sikkert i Ukraine.

- Der er behov for vores produkter, og det er det, vi laver hver dag, og vi håber, at det hurtigst muligt bliver muligt at arbejde på genopbygningen, understreger Andrzej Krämer.

Logstor er også en del af Kingspan koncernen, der vil investere 200 millioner euro i det vestlige Ukraine, som på sigt skal kunne hjælpe med at ansætte omkring 600 ukrainere, og det planlægger Logstor at være en del af.

I første omgang håber Løgstør-virksomheden, at de så småt kan komme i gang med at få fjernvarmen tilbage til Ukraine.

- Vi håber, at det er rundt om hjørnet, vi kender alle den store usikkerhed, men når det er muligt, så er vi klar allerede fra i morgen, siger Andrzej Krämer.


Seneste nyt

fra Nordjylland