Stor glæde i lille landsby: Nu genoptages skolens millionbyggeri

Efter et halvt års pause ser skolebyggeriet i Vindblæs ud til at blive genoptaget.

Siden foråret har byggeriet ved Toppedalskolen i landsbyen Vindblæs syd for Løgstør været på pause. Det gik i stå, efter entreprenøren gik konkurs.

Men torsdag aften fik et byrådsmøde sat skub i sagerne. Et enigt byråd i Vesthimmerland besluttede, at opførslen af en tilbygning til skolen i landsbyen skal fortsætte.

'Tid med stor uvished'

Der har i et halvt år været usikkerhed om, hvad der skulle ske med byggeriet til cirka 30 millioner kroner. Formanden for skolebestyrelsen, Allan Bukh, kalder det afslutningen på en 'tid med stor uvished'.

- Efterhånden som tiden er gået, har der også været en stigende bekymring, om byggeriet ville blive genoptaget, siger skolebestyrelsesformanden og uddyber:

- Den sidste måned, hvor forvaltning, økonomiudvalg og byråd har lukket deres drøftelse omkring Toppedalskolen, har vi været nervøse for, hvor det hele ville ende. Derfor er det også meget glædeligt, at det hele er faldet ud til vores fordel.

Der går 197 børn på skolen.
Der går 197 børn på skolen.
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Beslutningen får stor betydning for skoletilbuddet i lokalsamfundet, lyder det fra Allan Bukh.

- Det betyder, at vi kan samle to matrikler til én samlet skole. Det kommer til at give et stort kvalitetsløft, hvor vi med en topmoderne skole kan give vores elever et rigtig godt skoletilbud.

Landsbyen i det nordvestlige Himmerland har 218 indbyggere.
Landsbyen i det nordvestlige Himmerland har 218 indbyggere.
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland