Terrorrygte på sociale medier om planlagt hændelse ved weekendens karneval er fake news, siger Nordjyllands Politi. Foto: Regis Duvignau, Scanpix

Nordjyllands Politi: Terrorrygte er fake news

Et opslag om muligt angreb på karnevallet i Aalborg i weekenden er gået viralt på de sociale medier. Det har intet på sig, siger politiet.

En besked om, at en større hændelse skulle være planlagt op til karnevallet i Aalborg, er gået viralt på de sociale medier. 

Rygtet skydes nu ned af Nordjyllands Politi, der opfordrer befolkningen til ikke at dele opslaget. 

- Det er fake news. Vi har undersøgt det til bunds for flere dage siden, og det har intet på sig, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Ole Kristensen. 

Erfaringsmæssigt ved politiet, at der via sociale medier kan spredes informationer, der kan skabe utryghed.

- Rygtet er eksploderet på de sociale medier - ikke bare i Nordjylland men i hele landet. Vi er blevet lagt ned med henvendelser, uddyber han og afviser, at der er noget om snakken. 

Rygtet på de sociale medier går på, at en navngiven nylig afdød person skulle være involveret i planer om en større hændelse op til karnevallet i Aalborg.

Det er fake news. Vi har undersøgt rygtet til bunds for flere dage siden, og det har intet på sig

Ole Kristensen, politiinspektør

- Vi har efterforsket det konkrete forhold, og man har ikke fundet grund til at tro, at der skulle være hold i dette rygte. Derfor opfordrer vi til, at man ikke deler det konkrete opslag, siger Ole Kristensen. 

Karnevallet i Aalborg finder sted lørdag og forventes at tiltrække over 100.000 mennesker i optaget og på tilskuerpladserne.