Seneste nyt:

Efter flere års pause: Karnevalsugen skydes i gang med international parade

Det er første gang i tre år, at Aalborg Karneval kan blive til virkelighed. Fredag begynder en uge med hele tre parader.

Lilla, grøn, orange og blå. 

De kommer i mange forskellige farver, og de ser meget forskellige ud. Men én ting har kostumerne til fælles, og det er, at de er med til at sætte gang i karnevalsstemningen i Aalborg. 

Det hele begynder officielt fredag klokken 17, når den internationale parade går gennem byens gader og sætter karnevalsugen i gang. Ugen kulminerer 28. maj med Stjerneparaden, hvor Aalborg Karneval forventer, at omkring 100.000 udklædte og feststemte mennesker fra nær og fjern deltager.

Arkiv.
Arkiv.
Foto: Privatfoto

Aflyst i flere år

Det er første gang i tre år, at karnevallet kan blive til virkelighed i Aalborg. Som mange andre arrangementer har karneval været udfordret af de seneste års restriktioner i forbindelse med corona. 

Men nu kan den internationale parade, børnekarneval og stjerneparade igen finde sted. 

Fredag begynder den internationale parade med karnevalsgrupper fra ind- og udland at gå fra John F. Kennedys Plads og Boulevarden klokken 17, og grupper fra hele Europa deltager i festlighederne. De fortsætter henover Boulevarden og slutter turen på Gabels Torv.

Her vil den internationale parade gå fredag, når den begynder klokken 17.
Her vil den internationale parade gå fredag, når den begynder klokken 17.
Foto: Aalborg Karneval

Klokken 19 fredag aften bliver Cimbrertyren ofret på bålet, og så skal årets karnevalskonge krones. Det er den nordjyske DJ Kato, der bliver årets konge. 

Børnekarneval med internationale grupper

Lørdag er det de mindre kostumer, der går gennem Aalborgs gader, når børnekarnevallet begynder. Her er børn, forældre, søskende og bedsteforældre inviteret til at deltage. 

Paraden går i gang klokken 10 ved Budolfi Plads/Algade, og den slutter ved Kildeparken. 

Herudover deltager også en række lokale og internationale karnevalsgrupper i børnekarnevallet.

Arkiv.
Arkiv.
Foto: Pressefoto: Aalborg Karneval

Stor fest under stjerneparaden

Den helt store kulmination sker lørdag 28. maj, hvor stjerneparaden vil fylde en stor del i Aalborg. Her vil omkring 100.000 mennesker deltage i paraden, der begynder tre forskellige steder i Aalborg. 

De går fra Østerport klokken 10.30, fra Nørresundby klokken 10 og fra Kvickly i Vestbyen klokken 11, og så mødes de tre parader som normalt på Vesterbro, hvor de bliver til én stor parade. 

Arkiv.
Arkiv.
Foto: Henning Bagger

Festen fortsætter ned mod Kildeparken, hvor der på Stjernescenen vil være optrædener med kunstnere som Faustix, TopGunn og Kongsted, og her er festen i gang hele aftenen.

Hele ugens program kan ses lige her. TV2 Nord sender live fra den internationale parade klokken 17.15 på Salto og på vores Facebookside, og i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30 er vi også med fra arrangementet.

Imorgen lørdag sender vi direkte fra børnekarneval og næste lørdag sender vi direkte i hele tre timer fra den storslåede stjerneparade

Arkiv.
Arkiv.
Foto: TV2 Nord