Opfordringen fra politi og arrangør er klar: Brug toiletterne, når du skal tisse

Det kommer med nogle helt naturlige udfordringer, når mere end 90.000 mennesker skal have det sjovt på samme sted.

Når alkoholen hældes ind i den ene ende, så skal den også ud i den anden ende. 

Og det er her man skal være opmærksom. 

For det kan være fristende at sætte sig i den nærmeste baggård eller bag et skur på ruten, men det kan blive dyrt. 

- Hvis det går ud over det, vi kan tillade, så er vi ikke sen til at udskrive en bøde. Vi opfordrer klart, at man bruger de faciliteter, som karnevalskomiteen har sat op og ellers bruger de toiletter, der er åbne på restaurationer osv., hvis man må komme ind, siger Henrik Skals, som er vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi. 

Langs ruterne har arrangørerne torsdag aften og nat været i gang med at sætte toiletvogne op, så der er muligheder for at lette trykket under årets karneval, men det kan være svært at have toiletter nok til 90.000 festglade mennesker. 

- Det kan vi altid blive kritiseret for - om vi har nok toiletter ude. Men vi gør virkelig meget for, at vi har nogle baser, hvor folk rent faktisk kan komme af med vandet. Og det er meget vigtigt for os, for vi vil gerne efterlade byen pæn og ren igen. Så vi ruller toiletter ud og så skulle de gerne komme til at spille på selve karnevalsdagen, siger Jeanett Kaare, som er talsperson for Aalborg Karneval.

Opgange i farezonen

Som beboer i Aalborg kan det da også være irriterende, når opgangen eller baggården lugter langt væk af tis, men her har politiet et forslag. 

- Min opfordring er generelt til de omboende, at man sikrer sig og stiller en person i en opgang eller haveområde og enten tilbyder toiletter eller afviser. Det skal jeg jo ikke bestemme eller blande mig i, men det kan være en selvhjælp at tage aktiv del i den del af karneval, siger Henrik Skals. 

Især opgange, restauranter og butikker er i farezonen, når det kommer til at få lettet trykket. 

For det kan være fristende at smutte ind et sted, for at undgå køerne til de opsatte toiletter. Men man skal altså være opmærksom.

- Det er klart, at der ikke er nogle butikker eller opgange, som ønsker, at der er nogen, som står og urinerer. Det er noget svineri for at sige det rent ud. Det vil vi rigtig gerne skride ind overfor i det omfang, hvis vi er til stede, når det sker, siger Henrik Skals og kommer med et godt råd, inden det hele skydes i gang på lørdag. 

- Det er at bruge de faciliteter, der er, og få tisset af i tide, inden det bliver for meget. Det er sådan set det eneste rigtige gode råd, jeg har. 

Og her til sidst kommer en opfordring, der ikke kan gentages nok. Skal du tisse andre steder end på et toilet, så lad være med at vælge Limfjorden.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Husk at du kan følge Aalborg Karneval live lørdag på tv2nord.dk fra klokken 10 til 13. Vi sender også live på Tiktok og Facebook fra festlighederne.


Seneste nyt

fra Nordjylland