Opråb før Karneval: Fest uden krænkende adfærd

Ny kampagne skal gøre op med krænkende adfærd som mobning, seksuel chikane, diskrimination, vold og trusler.

Om få uger vil Aalborgs gader igen være fulde af musik, kostumer og tusindvis af festglade mennesker, når Europas største karneval endnu engang finder sted i byen. 

Allerede nu kan man se de første forberedelser til festen rundt i byen og på sociale medier. Her bliver en ny kampagne nemlig slået op med budskabet: "Vi fester med kærlighed og respekt".

Karneval kampagne
Foto: Aalborg Karneval

Kampagnen er et samarbejde mellem Aalborg Karneval, Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og Sex & Samfund. Formålet er at skabe et karneval uden krænkende adfærd.

-  Vi ser, at der et behov for, at vi lige prikker til folk nu her inden, Karneval går i gang, om at de skal opføre sig ordentligt og behandle hinanden med respekt, siger Jeanett Kaare, der er talsperson for Aalborg Karneval.

Aalborg Karneval har tidligere været skæmmet af blandt andet voldtægter, vold, diskrimination og voldsepisoder, men det håber karnevalsledelsen, den nye kampagne kan være med til at stoppe.

- Skulle det her inspirere bare en enkelt til lige at tænke sig om på dagen, så ville jeg blive sindssygt glad, siger Jeanett Kaare.

Derfor bliver budskabet nu sat op forskellige steder - både synlige, men også mere skjulte steder, hvor risikoen for overgreb er højere. Håbet med kampagnen er, at budskabet på de sociale medier kan nå karnevalisterne, mens de endnu er ædru, mens bannerne i parken fungerer som en reminder, når festen er i gang.  

Karnevals kampagne
Foto: Aalborg Karneval

Aalborg Karneval

270523 Karneval 2023 - SIHO siho 7872

Rekord sat: Aldrig har så mange festet i gaderne

270523 Karneval 2023 - SIHO siho 7885

Fire anholdt ved Aalborg Karneval

aalborg karneval

gallery Karneval, konfetti og kærlighed: Se de flotte billeder

20220528-133940-L-3398x2060ma

Nu går det løs: Sådan kommer festen til at påvirke trafikken

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland