Nordjysk Kommune vil lokke unge læger som Camilla til

Vesthimmerlands Kommune lavede tirsdag en vaskeægte charmeoffensiv mod landets unge læger.

Nordjylland er suverænt den region i Danmark, hvor den største andel af lægepraksis må melde 'lukket for tilgang af nye patienter'.

Hele 76 procent af de praktiserende læger i regionen har lukket for tilgang, viser en undersøgelse fra august 2022 lavet af Praktiserende Lægers Organisation.

Og det er både i storbyer som Aalborg og mindre kommuner, der mangler læger.

I Vesthimmerlands Kommune forsøgte de tirsdag at gøre noget ved lægemanglen. Her havde de inviteret læger og medicinstuderende til at komme og høre om mulighederne i kommunen.

quote Vi står allerede i dag og mangler læger i udkanten af kommunen

Bente Bach Poulsen, afdelingschef i Forebyggelse og Myndighed i Vesthimmerlands Kommune

En af de besøgende var Camilla Rask. Hun er en af de yngre læger, som kommunen gerne vil lokke til. Hun er læge i Aalborg, men overvejer en fremtid på landet.

- Jeg synes, det er alletiders, at de laver sådan et arrangement, så man kan høre lidt mere om, hvad arbejdet beror på. Som uddannelseslæge får man ikke rigtig et indblik i det, siger Camilla Rask.

Allerede et problem

I Vesthimmerlands Kommune mangler de lige nu mindst fire læger. Men det er et tal, som formentligt bliver større i fremtiden.

- Vi står allerede i dag og mangler læger i udkanten af kommunen og ser ind i, at vi om nogle år får brug for endnu flere læger, så vi gør noget proaktivt her i Vesthimmerland, siger Bente Bach Poulsen, der er afdelingschef i Forebyggelse og Myndighed i Vesthimmerlands Kommune.

- Vi gør det for at gøre opmærksom på, at vi gerne vil tilbyde noget ude i fremtiden og lytte til de unge og kommende læger, siger kommunens borgmester, Per Bach Laursen (V), som også var med til dagens charmeoffensiv.

Borgmesteren forklarede, at det høj grad handler om at få budskabet om mulighederne i Vesthimmerlands Kommune ud til nogle unge læger, så det forhåbentlig spreder sig i deres netværk, så der ude i fremtiden er flere, der interesserer sig for Vesthimmerland. 

Bange for at komme for tæt på

Foruden oplæg om fremtidsmulighederne i den nordjyske kommune bød dagen på en rundtur i det nye sundhedshus i Farsø.

- Det ser spændende ud, dejligt med nogle nye faciliteter, siger Camilla Rask.

Dagens arrangement har overordnet givet et positivt indtryk hos den unge læge, men der er dog også betænkeligheder ved livet uden for storbyen. 

- Der er meget, man skal kunne alene, men det er også spændende, og så har jeg ikke behov for at bo et sted, hvor jeg møder mine patienter nede i den lokale Kvickly. Jeg har det egentlig fint med at bo i en anden kommune, end jeg arbejder, og så køre på arbejde, siger Camilla Rask.


Seneste nyt

fra Nordjylland