Snart er der karneval igen: - Jeg kommer nok til at græde lidt af glæde, siger arrangør

Aalborg Karneval forudser en "kæmpe forløsning" når Aalborg Karnevals legendariske folkefest den 28. maj endelig kan gennemføres efter to års corona-pause.

For første gang i tre år kommer Aalborg til at boble og syde af sambarytmer så høje, at ingen i byen er i tvivl om, hvad der sker: At der igen er karneval i byen.

Det er udsigterne, efter at statsminister Mette Frederiksen onsdag aften proklamerede. at coronarestriktioner fra 1. februar er noget, der hører fortiden til. Dermed kan festivaler, store koncerter og folkefester som Aalborg Karneval igen løbe af stablen.

- Vi er helt vildt lykkelige og kan næsten ikke tro det, lyder det fra sekretariatsleder ved Aalborg Karneval, Sjaja Haddadi. 

- Vi glæder os bare så meget til at holde det.

Se et lille udpluk af billederne fra sidst der var Aalborg Karneval - i 2019

Bagud med planlægning

Efter to års pause er der ingen tvivl om at årets karnevalsfest bliver en speciel en af slagsen, og samtidig er årets fest også en jubilæumsfest. 

Alt det kombineret med den usikkerhed, der har været omkring corona-situationen, gør, at de kommende måneder bliver rigtig travle for Aalborg Karneval.

quote De unge mennesker står klar derude, og jeg er sikker på de kommer.

Sjaja Haddadi

- Vi har jo ikke givet helt slip (selvom arrangementet har været aflyst red.), men vi er måske lidt bagud. Vi får dog lidt ekstra energi af, at vi nu kan se frem til et karneval.Så vi skal nok nå det hele, garanterer Sjaja Haddadi.

I anledning af 40-års jubilæet kommer der også til at ske noget ekstraordinært.

- Der kommer noget forskelligt, som vi løfter sløret for inden alt for længe, forklarer Sjaja Haddadi.

Se en timelapse fra 2018 hvor omkring 80.000 parade-deltagere passerer Cimbrertyren på Vesterbro i Aalborg.

Kommer til at græde af glæde

Hvert år plejer omkring 80.000 mennesker at deltage i den store karnevalsparade, der er højdepunktet i hele karnevalsugen. Og endnu flere anslås at deltage som tilskuere rundt om i byen.

Og netop fordi Aalborg Karneval er så stort et arrangement og så stor en institution i Aalborg, er Sjaja Haddadi sikker på, at to års pause ikke får en negativ indflydelse på arrangementet. Tværtimod.

- De unge mennesker står klar derude, og jeg er sikker på de kommer. Det er der ingen tvivl om, lyder det fra sekretariatslederen, der selv forventer at komme til at knibe en tår eller to den 28. maj, når der igen er karneval i Aalborg.

- Det bliver jo en kæmpe forløsning. Det kan slet ikke beskrives. Det bliver så vildt. Jeg glæder mig så meget til at stå ude på Vesterbro og se alle de glade, udklædte karnevalister. 

- Jeg kommer nok til at stå deroppe og græde lidt af glæde den dag.


Aalborg Karneval

270523 Karneval 2023 - SIHO siho 7872

Rekord sat: Aldrig har så mange festet i gaderne

270523 Karneval 2023 - SIHO siho 7885

Fire anholdt ved Aalborg Karneval

aalborg karneval

gallery Karneval, konfetti og kærlighed: Se de flotte billeder

20220528-133940-L-3398x2060ma

Nu går det løs: Sådan kommer festen til at påvirke trafikken

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland