LIGE NU:

1. shoppedag siden juleaften: Nordjyderne er vilde med at svinge Dankortet

For første gang siden juleaften kunne nordjyderne i dag hive tøj og sko ned af hylderne i byens butikker.

Erhversvlivet kunne nemlig mandag atter slå dørene op for kunderne, efter restriktionerne blev løsnet op for.

Og det var i dén grad noget, kunderne kunne lide på gaden i Aars.


- Vi holder vinterferie i denne her uge, og knægten manglede nogle nye støvler. Så vi har ventet med glæde på, at vi kunne komme ind i en skobutik og finde nogle sko. Og så er vi også bare inde og se, hvad der sker i byen - vi savner at mærke lidt byliv, siger lagermedarbejder Erik Splich Bazuin.

quote Jeg har nærmest ikke sovet i nat af bar spænding.

Karina Højberg, indehaver, Mr. Højbjerg & bestyrelsesformand, Aars Handel

Han bliver bakket op af en anden tilfreds kunde - læge Mette Ørndrup.

- Jeg har tilfældigvis fri i dag og tænkte, det var en god mulighed for at få byttet mine julegaver, siger hun.

Ekspedienter har savnet kunderne

Selv om mange har gået og ventet på at bytte julegaver, så var mange også friske på at lægge lidt andre varer ned i kurven.

- Deter ikke det samme julegaveræs som normalt
. Jeg havde regnet med, at der ville blive byttet mange flere julegaver, end der gør. Og vi sælger virkelig også meget, hvis man skulle sammenligne med den 27. december, siger Anne Biller Vejen, der er butikschef i den lokale  Sportsmaster i Aars.

Også i Aalborg havde de ansatte i butikkerne glædet sig til at se kunderne igen.

- Det er dejligt, og man kan allerede nu se, at der er liv ude i Aalborg. Nu bor jeg her i Aalborg, så jeg har jo gået igennem gågaden, hvor der har været helt tomt. Men man kan allerede se forskel på det nu, siger salgsassistent Janni Birkbak.


- Det er simpelthen fantastisk – det er en festdag i dag. Jeg har nærmest ikke sovet i nat af bar spænding, supplerer Karina Højberg, der er indehaver af Mr. Højbjerg og bestyrelsesformand i Aars Handel.

Selv om mange mandag havde taget turen ind til byens butikker, så foregik det op en forsvarlig måde ifølge de kunder, TV2 Nord talte med.

- Folk holder afstand i butikkerne, der er håndsprit, og ekspedienterne er søde og venlige og glade for at se os igen. Så der er en hel åbningsfest her i Aars, siger radiograf Randi Graff.

Politi: - Kunderne har opført sig eksemplarisk