01:37

Foto: Anders Ekström

1 af 2

100 energivirksomheder samlet om stor udfordring

Hvordan kan man gemme bæredygtig energi? Det spørgsmål arbejder mange virksomheder i disse år på at besvare, og tirsdag var de samlet i Aalborg.

Tirsdag var omkring 100 virksomheder og repræsentanter fra Aalborg Universitet samlet i Gigantium i Aalborg hvor specielt et emne var på bordet.

Hvordan kan man lagre bæredygtig energi, så den kan bruges når vinden ikke blæser og solen ikke skinner?

Der er nemlig bred enighed om at bæredygtig energi er en bærende søjle i fremtidens samfund, men vi kan ikke udfase fosile brændstoffer i energiproduktionen uden at have fundet frem til, hvordan vi lagrer den rene energi.

- Vi skal have hele energisystemet til at hænge bedre sammen, hvor vi kan skabe en bedre balance mellem produktion og forbrug af energi. Og lagring af Energi er noget vi bruger meget tid på, fortæller Kristina Fløche Juelsgaard, der er udviklingsdirektør i energivirksomheden Ballard, der var med i Gigantium tirsdag, og som nød godt af mødet med kolleger, konkurrenter og samarbejdspartnere.

- Vi kan sparre omkring de teknologiske udfordringer, der er og hjælpe hinanden igang, lyder det fra udviklingsdirektøren.

Aalborg Universitet var også repræsenteret i Gigantium, og herfra afsætter man både værdifuld forskning og nyuddannede kandidater, der kan være med til at svare på det svære spørgsmål.

- Vi har en omfattende forskning indenfor bæredygtig energiproduktion og vi har også en lang tradition for samarbejde med virksomheder på området, så vi vil gerne i endnu højere grad have fat på virksomheder, der kan få glæde af vores forskning på området, fortæller Jakob Stoustrup, der er Senior Advisor Energy på Aalborg Universitet der blandt andet var med tirsdag for at få afstemt forventninger med virksomhederne.

- Vi håber at kunne arbejde sammen med virksomhederne om at målrette vores strategi på området, så vi har en synergi mellem den industrielle og forskningsmæssige operation på området, fortæller Jakob Stoustrup.