LIGE NU:

100 unge samlet til ræs: Politiet stoppede fest og kontrollerede alle biler

Det, der skulle have været en festlig aften i parkeringshuset ved Føtex på Eternitten i Aalborg, sluttede brat fredag aften, da politiet ankom og kontrollerede samtlige køretøjer på stedet.

Op mod 100 unge har ifølge TV2 Nords oplysninger gennem længere tid chikaneret beboere i området omkring Eternitten i Aalborg med fest og ræs.

- Der er en masse larm, og det bliver ved til klokken 3-4 om natten, det er forfærdeligt, fortæller Daniel Christensen, der bor i området.

- Der er en masse fester og høj techno musik, lyder det fra en anden beboer, Frederik Kramer Kluw.

Fredag aften var den gal igen, og denne gang var de unge rykket ind i parkeringshuset på grund af vejret. Ellers plejer de at mødes uden for og køre lidt ræs og som en af de unge deltagere forklarer det "vise bilen frem".

Fredag aften dukkede politiet op og fik sat en brat stopper for festlighederne.

- Vi sender nogle patruljevogne derud, og da politiet kommer, begynder de unge at køre væk fra stedet. Så vi beslutter os for at lave en færdselskontrol af samtlige køretøjer, fortæller vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

Politiet skrev 14 sager om færdselslovovertrædelser og én om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til de unge i parkeringshuset fredag aften.

Selv siger lyder det fra en af de unge, der var med, at de bare hygger og er sammen, men han forstår da godt, hvis folk klager.

- Jeg kan godt forstå det, siger Magnus Behrndtz, der selv bor i Svenstrup og tilføjer, at han nok også selv ville være lidt af det, hvis man selv boede i området.

- Så ville jeg også være mega-irriteret, siger han. 

Fra mandag vil parkeringshuset være lukket uden for Føtex´ åbningstid - og det er langt fra alle af de unge, som TV2 Nord mødte fredag aften, der er tilfredse med.

- Det er mega-nedern, for vi gør det jo for fællesskabets skyld, siger David Lindstrøm, der er en af de unge, der fredag aften blev sendt hjem efter at være blevet kontrolleret af politiet, da ordensmagten lukkede festen på Eternitten.