Foto: Aalborg Universitetshospital

112.000 kroner til børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital

Team Alabu Bolig har doneret 112.000 kroner til børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Pengene skal bruges til at gøre indlæggelsen lettere for langtidssyge børn og deres forældre.

Fire store kasser legetøj og 112.000 kroner. Det har Team Alabu Bolig samlet ind til børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

Det startede i sommer, hvor Team Alabu Bolig, der består af den almene boligorganisation Alabu Boligs ansatte, leverandører og beboere, skulle cykle til Prag og ved siden af træningen til turen indsamlede holdets 35 medlemmer penge til børneafdelingen.

- Vi har valgt børneafdelingen for at støtte familier med langtidsindlagte børn. Det er hårdt at have syge børn, så vi vil gerne bidrage til at gøre opholdet mere tåleligt, siger Susanne Kraglund fra Alabu Bolig.

På børneafdelingen er donationen et kærkomment bidrag til personalets bestræbelser på at give børnene en dagligdag, der minder om den, de plejer at have.

- Sådan en donation gør, at livet på sygehuset bliver anderledes for børnene. Vi prøver at skabe nogle rammer, så stedet ligner en børnehave, og børnene kommer herfra uden sår på sjælen, siger koordinerende ledende sygeplejerske Karin Ørskov Hansen.

Pengene ønsker børneafdelingen at bruge til at adsprede børnene med events i form af artister, tryllekunstnere, sangere, nyt legetøj og lignende.

- Det betyder rigtig meget for børnene, at vi har nogle spændende aktiviteter, for så bliver indlæggelsen ikke så voldsom en oplevelse, forklarer Karin Ørskov Hansen.

Noget af donationen vil blive gemt til indretningen af et børne- og familiehus, som Karin Ørskov Hansen håber, at afdelingen får mulighed for at etablere ved det nye universitetshospital i Aalborg Øst. Børne- og familiehuset vil her kunne benyttes til ophold og overnatning for forældre og søskende til indlagte børn, der kommer fra byer med lang køreafstand til hospitalet.

Det er ikke kun selve hospitalet, der får glæde af pengene. Også de Danske Hospitalsklovne har fået overrakt en check på 10.000 kroner af boligorganisationen.  

- Det er fantastisk at se, at hospitalsklovnene kan få børnene til at grine og fjolle, selvom de er indlagt et fremmed sted. For forældrene må det også være dejligt at opleve, at børnene får nogle gode stunder her på trods af indlæggelse og sygdom, siger Alabu Boligs formand, Laila Thomsen.

Hospitalsklovnene besøger børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital tre dage om ugen og finansieres af sponsorater og donationer.