LIGE NU:

12 dages intens festival i Aalborg

Aalborg Festivals bliver i år et tætpakket kulturprogram over 12 dage fra den 17. til den 28. august. Nyt er METROPOL og Game Scope.

Aalborg Festivals præsenterede tirsdag et program med 55 kulturaktiviteter fra den 17. august til 28. august i år. Byens gader bliver fyldt med alt fra de 7 samuraier henover gadefest til et brændende pariserhjul på Limfjorden under den nyindkøbte franske Vogue-forestilling. Aktivitetsniveauet er det samme som sidste år, bare fordelt på kun halvdelen af dagene.

- Vi har lært af erfaringerne fra de sidste to år, og har komprimeret programmet ned på færre dage. Det gør vi for at gøre kulturen endnu mere tydelig i bybilledet. Vi holder fast ved gode kendinge som Den Blå Festival, og spejlteltet Paradiso vender også tilbage med La Soiree. Jeg forventer også, at den nyindkøbte franske Vogue-forestilling bliver en stor oplevelse og et tilløbsstykke på havnefronten. Vi får også besøg af børnekunstskibet Bibiana, så der bliver noget for alle aldre under Aalborg Festivals igen i år, siger Mads Duedahl (Venstre), rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

De to helt store nyheder i år bliver byfestivalen METROPOL og spilfestivalen Game Scope, der begge kommer til at fylde byen fra den 25. august til 27. august. METROPOL dækker over en urban musikfestival, der udspiller sig fem forskellige steder i byen på tre dage.

- Det bliver havnefest om torsdagen, havefest om fredagen i Karolinelund, hvor der spilles på tre scener, og lørdag spærrer vi Vingaardsgade, Jernbanegade og Algade af, for at lave en stor gadefest med tre scener. Derudover vil man i Aalborg Øst kunne opleve ”Chill i Blokken”, mens der efter gadefesten vil være afterparty på Spritten Wonderland. Vi vil skabe en slags flytbar festival, hvor publikum er med til at skabe festen. Musikken henvender sig mest til den unge målgruppe. Vi vil gerne flytte festen ud i bybilledet, fortæller Lars Hellerup fra Studenterhuset, der står i spidsen for METROPOL.

Game Scope Festivalen er også et af de arrangementer, der er nye i programmet i år. Spilfestivalen sætter fokus på den voksende spilindustri verden over. Der arrangeres DM i spiludvikling, workshops om spiludvikling, brætspilscafé, og det er ikke tilfældigt at det er Aalborg der er vært for denne store satsning:

- Spilmiljøet i Aalborg er kæmpestort og har stort potentiale, primært fordi Aalborg Universitet uddanner så mange inden for de digitale og kreative fag. Vores mål med Game Scope er at få skabt fokus på, hvor stor og varieret spilbranchen er både globalt, men også i Danmark, og måske få rykket lidt ved fordommene om, hvad en ”gamer” er. Det er ikke bare den tynde nørdede dreng med briller, der spiller Counter-Strike. Vi har et mål om, at over 10.000 mennesker kigger forbi Create-bygningen i de tre dage. Det skal nok blive festligt, siger Thomas Lykke Larsen, Projektleder på Game Scope.

Find programmet for Aalborg Festivals her

 

150620 Administrerende direktør Lars Erik Jønsson fra Erhvervshus Nordjylland.

Over 100 millioner kroner til omstilling og innovation i coronaramte virksomheder

Mink

play Aftale er landet: Minkerhvervet får milliarder i kompensation

coronadagbog teaser

Vært i 'kælder-karantæne': - Det giver anledning til eftertanke

glatte veje

Risiko for glatte veje tirsdag morgen

150620 Administrerende direktør Lars Erik Jønsson fra Erhvervshus Nordjylland.

Over 100 millioner kroner til omstilling og innovation i coronaramte virksomheder

Mink

play Aftale er landet: Minkerhvervet får milliarder i kompensation

coronadagbog teaser

Vært i 'kælder-karantæne': - Det giver anledning til eftertanke

Til forsiden

Til forsiden