LIGE NU:

15-årig skater hele vejen til grænsen

De fleste har taget turen til grænsen. Men de færreste kan nok prale af at have gjort det på et longboard. Det kan 15-årige Aske fra Nibe dog snart.

I stort set fire dage i streg har 15-årige Aske Alrøe haft sine to ben placeret solidt på sit longboard.  Han kommer fra Nibe og tog for fire dagen siden afsted på sit livs rejse. 

quote Det har været overraskende hårdt

 

En rejse på longboard fra Nibe til den tyske grænse.

- Jeg ville bare gerne prøve det, og synes det er sjovt. Det er fedt med oplevelsen hele vejen derned og fedt med udfordringer. Men det har været overraskende hårdt, forklarer han. 

På ryggen har han en backpack med 35 kilo oppakning.

Et longboard minder i virkeligheden meget om et skateboard, det er bare en del længere. Aske har stået på longboard i to år og bruger det ligeså hyppigt, måske endda hyppigere, som vi andre bruger en cykel. Når farten er højest, når han og boardet gerne op på en 55-60 km/timen.

quote Jeg vil ikke skuffe mig selv

 

Og med den fart gør det også lidt ondt, hvis først man falder. Det måtte han sande torsdag, da han styrtede 30 kilometer nord for vejle.

- Jeg tog longboardet til sygehuset. Altså de 30 kilometer. Der måtte jeg have tre sting i albuen. Og nu kører jeg videre i dag. Jeg er ikke i tvivl om, jeg kan klare det. Jeg vil ikke skuffe mig selv, fortæller han.

Rejsen foregår primært på cykelstier eller mindre veje. Turen blev egentlig planlagt i selskab med en kammerat. Han fik desværre en skade, så nu er Askes søster med på sidelinjen på sin cykel. Overnatningerne har foregået både hos et familiemedlem, et hotel og shelters. 

Aske regner med at nå den tyske grænse i lørdag, og til den tid har det taget ham fem dage at køre de cirka 300 kilometer.

- Det bedste bliver, når jeg kører over grænsen.