00:34

Den 16-årige dreng kan ikke huske, at han skulle have stukket en mand ned med kniv og nægter sig skyldig i dramatisk overfald.

16-årig fængslet for knivstikkeri

Den 16-årige dreng kan ikke huske, at han skulle have stukket en mand ned med kniv og nægter sig skyldig i dramatisk overfald.

Den 16-årige dreng, der natten til lørdag blev anholdt og fængslet for kort efter midnat at have stukket en mand i venstre skulder med kniv, er varetægtsfængslet fire uger.

Det oplyser anklager Jette Rubien, Nordjyllands Politi.

Drengen nægter sig skyldig i knivoverfaldet og forklarede i grundlovsforhøret, at han ikke kan huske ret meget fra nattens voldsomme begivenheder.

- Han forklarede, at han var fuld, siger anklageren. 

Dog kan han huske, at han var i slagsmål, og han kan huske, at han havde en kniv med, men at han skulle have brugt den, det erindrer han ikke.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den unge mand, ikke mindst på grund af at hans unge alder til trods allerede har en dom for grov vold. Så sent som i juni i år blev han dømt for grov vold.

Det var da også netop gentagelsestilfældet, som afgjorde, at den 16-årige de næste fire uger skal være fængslet på en institutionen. Da han blot er 16 år fængsles han der som surrogatfængsling.

Den voldelige handling foregik kort efter midnat i Aalborg på Nibevej, da den 16-årige sammen med to kammerater steg på en bus, der var på vej ind mod Aalborg centrum.

I bussen var også et fødselsdagsselskab, og af endnu uvisse årsager opstod der skænderi mellem de tre unge og fødselsdagsselskabet, og det endte med, at den 16-årige dreng trak en kniv og stak fødselaren, en 20-årig mand med kniv.

Knivstikket ramte den 20-årige i venstre skulder og betegnes som et dybt stik. Dog var den 20-årige mand, der kommer fra Aalestrup, ikke i livsfare, oplyser vagtchefen hos Nordjyllands Politi, som tilføjer, at man endnu ikke kender motivet til knivstikkeriet, men den 20-årig og den 16-årige kender ikke hinanden.

Læs også Knivstikkeri: Fødselsdagsfest fik en blodig afslutning i bussen