Arkivfoto. Foto: Regis Duvignau, Scanpix

17-årig aalborgenser indrømmer stort bedrageri på facebook

En 17-årig pige har erkendt bedrageri på nettet for i alt 46.000 kroner. Hun har franarret 24 personer tusindevis af kroner ved at sælge blandt andet mobiltelefoner og computere, som de aldrig modtog.

En 17-årig pige fra Aalborg Øst har på nettet lavet bedrageri for 46.000 kroner. Det erkendte hun i dag i retten i Aalborg.

Den 17-årige pige har solgt ting som mobiltelefoner, digital kamera, computere, ure og koncertbilletter via nettet, som køberne efterfølgende aldrig modtog. I alt er 24 personer blevet snydt af den 17-årige.

Politiets anklager fortæller, at de 24 personer er blevet franarret beløb, der typisk ligger mellem et par tusinder og op til cirka 6000 kroner.

Bedrageriet har fundet sted fra april 2016 til februar 2017, hvor pigen har fundet købere til de fiktive produkter på facebook og via applikationen Tradono.

- Hun brugte sit rigtige fornavn og forskellige efternavne på annoncerne, og så brugte hun sin egen bankkonto, som køberne overførte pengene til, siger politianklager David Schmidt Hvelplund.

Den 17-årige var tiltalt for at have bedraget 25 personer. Hun erkendte de 24 og benægtede det sidste ud af de 25 forhold.

Flere af køberne har krævet erstatning for deres økonomiske tab fra pigen.

Det er endnu uvist, hvilken straf pigen får for bedrageriet. Det vil blive afgjort i retten i Aalborg den 25. april, når hendes personlige forhold er blevet undersøgt.