01:53

Aalborg var i dag vært for DM i Kort Cross, som blev afholdt i Sohngårdsholmparken. En atletikdisciplin som vi ikke hører så meget om men det kan sagtens ændre i den nærmeste fremtid.

17-årige Oliver fra Aalborg løber efter medaljer i Kort Cross

Det blev til en godkendt tredjeplads for aletik-talentet fra Aalborg ved DM i Kort Cross på hjemmebane

Den 17-årige Oliver Bjørslev fra Aalborg Atletik og Motion var blandt de 215 atleter, der var med lørdag, da der var DM i Kort Cross  i Sohngårdsholmsparken i Aalborg.

Forud for start var ambitionerne store, Oliver løb efter at vinde på den fire kilometer lange strækning i terræn.

Men han måtte efter et løb på 12 minutter og 58 sekunder se sig slået og måtte nøjes med en tredjeplads.

- Jeg vidste, det ville blive hårdt, så jeg vil sige, at det er godkendt, sagde han umiddelbart efter løbet.

Kort Cross er da heller ikke den sport, Oliver Bjørslev er mest til, normalt løber han nemlig 1500 meter. Han træner dog gerne Kort Cross, fordi det er med til at forberede ham på en ny sæson.

- Og så giver det motivation, siger han.

Crossløb har i mange år været utrolig populært i blandt andet hjemlandet USA. De seneste år har danskerne også fået smag for sporten, der er løb i udfordrende og varieret terræn. Cross Nationals er den tidligere vinterturnering, som mange eliteløbere gennem tiden har brugt til at forbedre sig og holde sig i form gennem vinteren.

Oliver Bjørslev fra Aalborg Atletik og Motion vil bestemt ikke afvise, at han er at finde i Aarhus, når der næste år afholdes VM i Kort Cross der.

- Jeg satser helt klart på en plads der, siger OIiver Bjørslev.