LIGE NU:

200 tavse mennesker i gåtur mod slaveri

Med et tørklæde over munden demonstrerede omkring 200 mod slaveri i Aalborg. De gik tavst gennem byens gader for at sætte fokus på problemet.

En stor flok mennesker samledes lørdag formiddag i Musikkens Hus - ikke for at spille eller høre musik, men for at råbe op uden at sige noget. De havde alle tørklæder for munden for at symbolisere, hvordan mennesker, der er blevet tvunget til slaveri, har det. Fanget og uden en stemme.

 - Det kan godt være, at slaverne ikke har en stemme, men det har vi, siger Annika Sommer, der har været med til at arrangere dagens aktion i Aalborg.

Dagens "walk for freedom"- vandring for frihed er sat i værk af A21.org, som er en international nonprofit organisation, der kæmper for at sætte menneskehandel og slaveri på dagsordenen.

- Man taler om slaveri, som noget, der var i gamle dage, men der har aldrig været så mange slaver som nu, siger Annika Sommer.

Ifølge A21.org bliver en person hvert 30. sekund fanget i slaveri, og der var op mod 45 millioner mennesker fanget i menneskehandel i 2016. Og det er også herhjemme i Danmark. De sidste 4 år er der fundet 400 ofre for menneskehandel i Danmark, skiver A21.org.

Der var tilsvarende gåture for frihed i 50 lande verden over.

- Det er måske svært at forholde sig til, at der stadig er slaver, i Danmark, men derfor ønsker vi stadig at sætte fokus på det, siger Anika Sommer.

\n