LIGE NU:

2000 gymnasieelever har indtaget Aalborg

Næsten 50 procent af de elever, der i denne uge er i studiepraktik på de videregående uddannelser i Aalborg, er på besøg fra andre landsdele end Nordjylland.

Spidser man ører vil der være mulighed for at spotte mange forskellige dialekter i denne uge. Især hvis man specifikt tager et kig på de godt 2000 gymnasieelever der er i studiepraktik på de videregående uddannelser.

Som en tilbagevendende begivenhed har Aalborg Universitet og University College Nordjylland inviteret de unge til byen for at gøre dem klogere på hvilken uddannelse, de har lyst til at søge, når de er færdige med Gymnasiet.

Men det er faktisk meget mere end det. Det er en charmeoffensiv - et udstillingsvindue. Derfor lokker Aalborg Kommune med både kost, logi og en række sociale arrangementer hele ugen, så de nye potentielle aalborgensere får det helt perfekte indtryk af byen.

En god investering, mener Helle Lindgreen, der er udviklingskonsulent i Aalborg Kommune

-Det er en god forretning for Aalborg at have mange studerende. Vi vil gerne gøre en stor indsats for at tiltrække så mange unge som overhovedet muligt for så naturligvis at fastholde dem i byen efter endt uddannelse, siger hun.

Nye tal fra Sekretariatet for Studiepraktik viser da osse, at Aalborg er gode til at trække gymnasieelever fra hele landet i studiepraktik. I region Syddanmark er det eksempelvis kun 20 procent af de unge besøgende, der ikke selv bor i regionen.

 Dagens helt store tilløbsstykke er den byvandring Aalborg Kommune indbød til i eftermiddags. 500 unge havde meldt sig til en gåtur, der skulle bringe studiepraktikanterne fra kulturhuset Nordkraft, forbi studieboligerne langs havnefronten, hvorefter vandringen endte i midtbyen ved studenterhuset.

Udviklingskonsulent, Helle Lindgreen, lægger da heller ikke skjul på, hvad der er målet.

Kan man sige, du forsøger at gøre de studerende lidt forelskede i byen?

-Det kan man vist godt sige. Vi får dem i hvert fald til at opleve Aalborg som Danmarks bedste uddannelsesby. Det er det der er vores helt klare mål, siger hun

Og indsatsen ser ud til at virke. Rebecca Andersen fra Tarm i Vestjylland havde egentlig ikke overvejet Aalborg som studieby. Men kombinationen af gratis overnatning, betaling af transport og sociale arrangementer har fået hende på andre tanker.

-Jeg ville nok ikke overhovedet have overvejet at flytte til Aalborg for at studere før den her uge. Men det tror jeg sagtens kunne komme på tale nu. Det er helt klart en god ting, det de gør for os, fortæller Rebecca Andersen.