2000 nordjyske børn dyrker sprogfitness

Børnehaver, 0. klasser og indskolingen brugte fredagen i Kildeparken med sjove og lærerige sproglege.

De løber, hopper, staver og griner. 2000 nordjyske børn deltog i fredagens sprogfitnessdag i Kildeparken i Aalborg. 

Arrangementet har, på grund af coronapandemien, ikke været afholdt siden 2019, så den store gruppe af biblioteksansatte samt pædagog- og lærerstuderende fra UCN, var meget begejstrede for endelig at komme på græs og lege sproglege med børnene. 

quote - Det er fantastisk at få lov til at være med til sådan et projekt

Anine Sander Kaas, Aktivitetskoordinator, Aalborg Bibliotekerne

Sprogfitness arrangeres og udvikles i samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne, og pædagog og læreruddannelserne på UCN med deltagelse fra biblioteker, daginstitutioner og skoler fra hele landet.

Læseglæde for alle aldre

Konceptet henvender sig til de ældste børn i børnehaven, 0. klasserne og indskolingen og består af sjove og lærerige sproglege, som styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring samtidig med, at børnene får bevæget sig. 

- Vi vil gerne skabe læseglæde for alle aldre, og sprogfitness understøtter virkelig børnene, så de får leg og læring ind på samme tid, siger Anine Sander Kaas.

Det er ikke kun i Aalborg, der er Sprogfitness. Omtrent 10.000 børn på landsplan var tilmeldt og bibliotekerne i Thisted, Morsø, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Mariager Fjord, Vesthimmerland, Rebild og Jammerbugt havde alle sammen sprogfitnessarrangement fredag 6. maj. Seneste nyt

fra Nordjylland