Foto: Henning Bagger (Scanpix)

2017 var rekordår for lufttrafikken i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn har haft et godt år med september som den største måned i lufthavnens historie.

Efter årsskiftet har Aalborg Lufthavn opgjort, hvor mange passagerer der har fløjet til og fra Aalborg i 2017. Resultatet af opgørelsen viser, at særligt september måned imponerede med rekordmange rejsende til og fra lufthavnen. Men det er ikke den eneste. 

- Flere månedsrekorder er også at finde i det forgangne år – som for eksempel december 2017, der blev den største december til dato med 107.212 passagerer, siger Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen i en pressemeddelelse.

Det er udenrigstrafikken, der viser den største fremgang på 14,3 procent. Her er det både nye og eksisterende ruter til blandt andet Oslo, Amsterdam og Malaga, der har sørget for en større vækst. 

- Den internationale trafik i Aalborg Lufthavn er inde i en rigtig god udvikling, med nye ruter på programmet og eksisterende, der udvides. Det vidner 2017 i høj grad om, hvor vi har fået mere trafik til London med både Norwegian og Ryanair, fire daglige afgange hele året til Amsterdam med KLM og den nye Oslo-rute med SAS, der er kommet rigtig godt fra start, siger Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen i en pressemeddelelse. 

Men ser man samlet set på året, er der ikke den store forskel, hvis man sammenligner med 2016. 

- En passagerfremgang på 0,044 procent i 2017 er status quo i forhold til antallet af passagerer i 2016, siger Søren Svendsen. 

Det kan blandt andet skyldes, at der har været et fald i indenrigsflyvningerne, som har haft en tilbagegang på 2,5 procent sammenlignet med 2016.