Seneste nyt:

24-timers Climathon: Studerende kæmper om bedste klimaløsning

Klokken 9.00 fredag formiddag lød startskuddet til den verdensomspændende klimakonkurrence, Climathon.

I 150 byer verden over bliver der det næste døgn arbejdet intenst med grønne klimaløsninger.

Aalborg er en af stederne, her er det studerende fra Aalborg Universitet, der på 24-timer skal komme med deres bedste bud på innovative klimaløsninger.

- Vi taler ikke længere om klimaforandringer, det har vi talt om i 2-3 år. Fra nu af skal vi tage konkrete tiltag, og vi er klar, siger Alexandru-Adrian Vinulescu, der studerer Manufacturing Technology på Aalborg Universitet, til TV2 Nord.

House of Energy, en erhvervs- og innovationsfremmende klynge, er arrangør af Climathon på dansk grund.

Håbet er, at idéerne skal kunne bridrage til grønne løsninger, som kan anvendes af for eksempel den enkelte borger, virksomheder eller byer.

Konkurrencen startede fredag klokken 9.00 og præcis et døgn efter, skal deltagerne have sendt deres præsentation til dommerpanelet, der er sammensat af kommunale medarbejdere, universitetsansatte og repræsentanter for erhvervslivet.

Borgmesteren i Aalborg Kommune var også forbi og holde oplæg.

- At få input fra så mange unge mennesker i forhold til hvordan vi kan løse klimaudfordringer med nye innovative idéer, det er guld for os, forklarer borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, til TV2 Nord.

Om det særlige koncept, hvor tid spiller ind, siger borgmesteren.

- Det giver nogle meget intensive forløb blandt de unge, hvor de er under pres og bliver nødt til at tænke kreativt. Det tror jeg, at der gør, at der kommer noget vildskab ind i det, og man ikke så meget får den her, at det kan ikke lade sig gøre, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Alexandru-Adrian Vinulescu ser også frem til de næste 24-timers arbejde.

- Det øger motivationen med den måde vi gør det på, siger Alexandru-Adrian Vinulescu.

- Jeg har valgt at være med for at kunne samarbejde med forskellige studerende med kernekompetencer på forskellige områder for at kunne løse klimakrisen.

Konkurrencen bliver afholdt hos virksomheden LITE i Nørresundby, hvor de studerende har mulighed for at rykke ind med soveposer, og hvad der ellers er nødvendigt. 

VIDEO: