25-årig dømt: Skal betale 329 kvinder erstatning for krænkende billeder

Fem måneders betinget fængsel og en samlet erstatning på over 1,6 millioner kroner. Sådan lyder straffen til en 25-årig mand fra Aalborg, der var tiltalt for blufærdighedskrænkelse.

En 25-årig mand er tirsdag ved Retten i Aalborg blevet idømt fem måneders betinget fængsel for at have medvirket til blufærdighedskrænkelse af op mod 600 navngivne kvinder.

Han er derudover dømt til at betale en erstatning på 5000 kroner til i hver af i alt 329 kvinder, der havde fremsat krav inden retssagen. En erstatning, der samlet beløber sig til over 1,6 millioner kroner.

Sagen, som har været under efterforskning siden 2017, kørte som en tilståelsessag ved Retten i Aalborg torsdag i sidste uge og tirsdag faldt dommen så. De fem måneders betinget fængsel fulgte anklagemyndighedens strafbegæring. Forsvareren til den 25-årige havde argumenteret for en langt mildere, betinget straf.

Dommen blev afsagt uden at den tiltalte var til stede og det er derfor uvist om han ønsker at anke dommen til landsretten. Det har han nu 14 dage til at overveje.

Politiet havde ikke adgang

Sagen kom frem i august 2019 og tiltrakt sig dengang særlig opmærksomhed fordi der er tale om deling af næsten 600 kvinders intime billeder og videoer - og fordi det hverken dengang eller nu er lykkedes for politiet at få adgang til det "katalog" der indeholder billederne.

Den 25-årige mand - 24 år, da han blev anholdt i maj 2019 - har spillet en mindre rolle i det netværk af brugere, der har opbygget kataloget med intime billeder - og har til fulde tilstået sin rolle i sagen.

Den 25-årige mand stod for at tilføje billeder fra Facebook af de kvinder, der optræder i kataloget, til katalogets "indholdsfortegnelse". En gerning, der gjorde det nemmere for andre, der havde eller ville have adgang til kataloget, at identificere de kvinder, der optræder deri. Noget, der i anklagemyndighedens øjne har været med til at forstærke den blufærdighedskrænkelse kvinderne har været udsat for.

"Uffe" står bag

Helt tilbage i maj 2019 da den dengang 24-årige mand blev anholdt, erkendte han sin rolle i sagen og torsdag i sidste uge erklærede han sig, ved Retten i Aalborg, skyldig i tiltalerne for blufærdighedskrænkelse og medvirken til blufærdighedskrænkelse. 

Bagmanden i sagen kender den 25-årige, der er eneste tiltalte i sagen, kun som "Uffe". Hvem denne "Uffe" er, ved politiet stadig ikke, men sagen efterforskes fortsat - og har faktisk været under efterforskning siden 2017.

BLUFÆRDIGHEDSKRÆNKELSE I STRAFFELOVEN

§ 232

Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

 

Stk. 2. 

Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland