LIGE NU:

To 25-årige dømt for våbenbesiddelse

De to unge mænd blev tilfældigt stoppet ved en spritkontrol i Aalborg. Her fandt politiet flere våben i bilen.

To 25-årige mænd er torsdag ved retten i Aalborg blevet dømt for våbenbesiddelse.

Den ene af de to blev idømt 2,5 års fængsel mens den anden blev idømt 3,5 års fængsel.

De to mænd var blevet stoppet ved en spritkontrol på Limfjordsbroen i juli 2019. Betjentene mistænkte de to unge mænd for at have narko i bilen, men ved ransagningen fandt de i stedet to pencilpistoler, som er en kuglepenlignende genstand, der kan bruges til at affyre en enkelt patron samt en skarpladt revolver.

Det var manden på passagersædet, der besad våbnene. Efterfølgende ransagede politiet hans lejlighed i Nørresundby, hvor de fandt jagtvåben, som han havde tilladelse til, men også fandt våben, han selv havde lavet. Seks af disse var funktionsdygtige. Politiet fandt desuden en rørbombe i lejligheden.

- Hans egen forklaring er, at han er en våbennørd, som elsker at lave sådan nogle ting for egen interesses skyld, og at han ikke havde til hensigt at bruge dem på nogen som helst måde, siger Torben Kaufmann, anklager ved Nordjyllands Politi, som desuden understreger, at ingen af de to dømte har forbindelse til bandemiljøet.

Manden med våbnene blev idømt 3,5 års fængsel, mens ham, der førte bilen, og som ikke havde nogen våben på sig fik 2,5 år.

- Hvis man bliver taget på et offentligt sted med et skarpladt våben, så starter taxameteret ved 2,5 års fængsel. Det er grunden til, at ham, der fører bilen, får 2,5 års fængsel. Han påstod, at han ikke havde kendskab til våbnene, men det lagde retten til grund, at han havde. Den anden havde nogle våben derhjemme og derfor fik han et år mere, siger Torben Kaufmann.